Charles Leclerc smjestio je svoj Ferrari na četvrto mjesto drugog slobodnog treninga za Veliku nagradu Velike Britanije, što djeluje kao dobar rezultat, ali prema njegovim riječima bolid je daleko od dobrog.

Najbolje vrijeme drugog slobodnog treninga u petak imao je vozač Racing Pointa, Lance Stroll. Unutar tri desetinke sekunde zaostatka ostao je Charles Leclerc s Ferrarijem, što na papiru izgleda vrlo dobro, uzme li se u obzir ovogodišnja forma društva iz Maranella.

Ferrarijev vozač otkrio je nakon treninga da se momčad odlučila za prilično radikalan pristup u pogledu downforcea, a istaknuo je da bolid SF1000 doista nije lako voziti.

“Brzina za kvalifikacije je malo bolje nego što smo očekivali, tako da to je dobro. Išli smo s prilično radikalnim pristupom podešavajući razinu downforcea, što bi se moglo isplatiti u kvalifikacijama, ali nikako u utrci. Moramo proanalizirati podatke pa vidjeti što nam je činiti u nastavku vikenda.”

“Balans bolida je takav da je ekstremno teško voziti. Vrlo, vrlo je teško ne napraviti pogrešku, tako da definitivno moramo napraviti nešto s tim. U suprotnom će vožnja velikog broja krugova u utrci s ovakvim balansom predstavljati golemi izazov.”

“No, još možemo dosta toga promijeniti. Pokušat ćemo ustanoviti što možemo napraviti pa da možda žrtvujemo malo brzine za kvalifikacije, kako bismo bili bolji u utrci”, objasnio je Leclerc.

Ako njegov petak na Silverstoneu nije bio idealan, što tek reći za Vettelov? Nijemac je morao propustiti prvi slobodni trening zbog tehničkih problema, a niti na drugom nije sve bilo kako treba. Imao je problem s papučicom kočnice, što mu je ograničilo broj krugova i izbacilo ga iz ritma.

Uspio je odvoziti 23 kruga, a na kraju drugog treninga imao je tek 18. vrijeme. Bio je gotovo sekundu i tri desetinke sporiji od momčadskog kolege.

“Dan nam je bio poremećen. Imali smo problem s papučicom kočnice pa sam morao stati da se to popravi. Bilo je teško ući u ritam i mislim da imamo još toga za naučiti. Ovdje vam posebno treba nekoliko dobrih krugova, a mi nismo imali puno krugova generalno, niti smo imali dobrih krugova”, izjavio je Vettel.

Treći slobodni trening bit će posljednja prilika za testiranje postavki. Bolidi će na stazu u podne po hrvatskom vremenu, a kvalifikacije počinju u 15 sati.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

Piši kući propalo…kad će više ta 2022?

avatar
Guest
LHx6

Ne pobjeđuje tim za koji navijaš i onda želiš da ti život brže prođe?

avatar
Član

Zar ti ne želiš da tvoj tim pobjeđuje?

avatar
Član
F1 fan

Kakvi komedijši. A je to