Momčad AlphaTaurija promijenila je mjenjačke kutije na svojim bolidima uoči VN Velike Britanije, a za ruskog vozača to će donijeti kaznu od pet startnih pozicija.

Pierre Gasly nije završio prošlu utrku na Hungaroringu pa je stoga imao pravo na promjenu mjenjača, no kod Daniila Kvjata situacija je drukčija. On je završio VN Mađarske, što znači da mu promjena mjenjača nakon treće utrke sezone donosi i grid penalty.

Prema pravilima, vozač mora koristiti isti mjenjač na šest utrka zaredom. Velika nagrada Velike Britanije četvrta je utrka sezone, a Rus će zbog promjene mjenjačke kutije u nedjelju startati pet mjesta niže u poretku u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama.

Vjerojatno ga čeka prilično težak zadatak, uzme li se u obzir da ove godine još nije uspio ući u Q3. Drugi slobodni trening u petak završio je na 15. poziciji.

“Imali smo dobar i produktivan dan. Nisam baš imao sreće kad je crvena zastava pokazana baš kad sam bio na stazi s novim gumama, tako da sam morao prekinuti krug, a kasnije krenuti opet s korištenim gumama”, objasnio je Kvjat.

“To nam je malo kompromitiralo trening, ali inače mislim da smo odradili dosta dobrih stvari. Generalno sam prilično zadovoljan balansom bolida, no moramo još urediti neke stvari za subotu. Sve dobro proanalizirati i vidjeti gdje možemo biti bolji. Bit će tijesno, kao i inače.”

U ovoj sezoni vozač AlphaTaurija osvojio je jedan bod i drži 15. poziciju u poretku.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o