Vettel: Malo nas je iznenadila brzina drugih momčadi, ali u utrci očekujemo bolji rezultat

Sebastian Vettel će sutrašnju VN Austrije krenuti s 11. startne pozicije nakon kvalifikacijama u kojima je Ferrari izgledao prilično loše.

Nijemac je nakon kvalifikacija izjavio kako su on i momčad ipak malo iznenađeni rezultatima jer su prema viđenim vremenima tijekom slobodnih treninga očekivali kako su ipak malo brži no što su danas završili.

”Očekivali smo da nećemo biti na vrhu, ali smo nakon slobodnih treninga mislili da imamo ipak malo više performansi u odnosu na druge momčadi. Ipak, oni su očito vozili s malo više goriva i s manje agresivnim načinima rada motora.”

”Ja nisam u potpunosti zadovoljan s ponašanjem bolida od samog početka, ali mislim da je sutra novi dan i druga priča,” rekao je.

Na upit novinara o tome očekuje li brži i kompetitivniji bolid u fazi utrke, Vettel je odgovorio:

”Mislim da nam današnji uvjeti staze nisu baš odgovarali, a sutra bi ipak trebali biti malo povoljniji uvjeti pa se nadam boljem rezultatu. U trkaćem tempu smo izgledali bolje nego u jednom brzom krugu pa se nadam da ćemo na kraju nadoknaditi nekoliko pozicija i skupiti dosta bodova.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ova totalna nonšalancija Ferrari-a mi izgleda nekako nadrealno,ili se iza svega toga valja nešto veliko,npr. instalacija svoje verzije DAS sustava,a kako su i najavljivali preradu prednjeg dijela bolida samo nisu rekli o čemu je riječ…uglavnom vidjet ćemo?
Ako nije nešto slično u pitanju,onda bih svima…od glave do repa podijelio otkaze!

Desmosedici

Pa cijelu ovu stanku vam pišem da Ferrari priprema veliki redizajn SF 1000. Odluka je donijeta odmah poslije testiranja u Barceloni. Problem je bio što je Maranello dugo bio zatvoren, nisu se moglo na vrijeme uraditi tako kompleksne stvari. Mercedes, Red Bull i ostali su samo “ušminkavali” ono što su već prikazali u Barceloni. Dijelim mišljenje o nesposobnosti dijela inžinjera i šefa Binotta..pogotovo onaj aerodinamičar Sanchez..ne smije se sezona počinjat sa konzervativnim, zastarjelim dizajnom, kad je već bilo očito da će konkurencija doći sa novim naprednim stvarima..Ferrari tu mora biti predvodnik kao što je bio sa SF71H a ne kaskat… Read more »

Panzer

Crni Mirko sta ti je? Tata me malo tukao.Kako izgledas kad te mnogo tuce?!- na ovo me Vettelova izjava asocira.

Related Posts