Verstappen: Dobar rezultat za nas

Kiša uvijek malo začini situaciju na stazi. To je napravila i ovaj put, a pomalo uobičajeno najviše u takvim uvjetima profitiraju vozači koji inače gledaju u leđa Mercedesu. Najviše je profitirao Max Verstappen koji će u sutrašnju utrku startati kao drugi iza Lewisa Hamiltona.

Nakon kvalifikacija je izjavio kako mu je najteže bilo voziti u Q3, dok je u Q1 glavni problem bila gužva.

“Kvalifikacije su općenito bile dobre za nas. U Q1 je najveći problem bila gužva, ništa nisam mogao vidjeti, a za čist krug morao sam napraviti razmak. Cijelu prvu rundu nisam bio u stanju odvoziti krug u čistom zraku. Pored toga, staza nije bila loša za vožnju.”

“Velike gume na bolidu podižu veliku maglu te ništa ne vidite unutar šest sekundi od bolida ispred. Ipak, sve je išlo kako treba”

“Q2 je također bila dobra. Krajem tog dijela kiša je počela malo jače padati te u zadnja tri kruga nisam uspio poboljšati vrijeme. Posebno je srednji sektor stvarao probleme.”

“Zatim je Q3 bila još teža, dosta je vode bilo na stazi i gubio sam mnogo prianjanja. Nisam se osjećao dobro kao u Q2, no na kraju drugo mjesto je dobar rezultat za nas i zadovoljan sam time,” izjavio je Max.

U završnom pokušaju u Q3, u predzadnjem zavoju, ispred Maxa se našao Sebastian Vettel koji je početkom zadnjeg sektora izgubio kontrolu nad bolidom i izvrtio se te se vraćao u boks. Obilazeći ga izvrtio se i Max u predzadnjem zavoju i “driftajući” je ušao u zadnji zavoj. Upitan je koliko ga je Vettel ometao u tom trenutku.

“Seb je išao u boks. Od magle ne vidite o kojem se bolidu radi ni koje je boje. Zbog njega sam imao podupravljanje i otišao sam široko, preko rubnika. Tada sam potpuno izgubio kontrolu nad bolidom i proklizao sam kroz zadnji zavoj. I pored toga, ne bi uspio nadmašiti Lewisovo vrijeme,” zaključio je Verstappen.

Related Posts