Sainz: Malo smo zabrinuti jer nam nedostaje brzine

McLaren je počeo ovu sezonu iznimno dobro. U prve dvije utrke su uspjeli osvojiti 39 bodova i jedan podij. Rezultati su im uspjeli priskrbiti drugo mjesto u poretku konstruktora. Ipak, unatoč Sainzovom trećem mjestu na drugom slobodnom treningu, Španjolac je pomalo zabrinut. Razlog je nešto slabija forma na prvom slobodnom treningu gdje se McLaren baš i nije iskazao.

Sainz je sesiju završio na 11. mjestu, dok je kolega Lando Norris bio nešto bolji, deveti. Obojica su vozila na Pirellijevoj mekoj mješavini guma. Sainz je kasnije prokomentirao svoj trenutni status u Mađarskoj.

“Uzimajući u obzir da smo vozili na mekim gumama te da smo pritom vidjeli neke momčadi kako rade super brze krugove na srednjim i tvrdim mješavinama, ostali smo pomalo zabrinuti. Pogotovo činjenica da na softu nismo mogli ići brže od njih,” objasnio je Sainz.

Naglasio je kako smatra cijelu situaciju čudnom te da nije očekivao da će se tako mučiti.

“Čudno, nije postojao nikakav osnovan problem s našim bolidom. Smatram da jedino krugovi i način na koji smo upogonili gume nije bio u redu. Nismo ih koristili na način na koji smo htjeli, što je pomalo čudno. Nismo očekivali da ćemo se tako čuditi,”rekao je Sainz.

Lando Norris je prokomentirao kako je bilo lijepo vratiti se u kokpit, nakon što mu je bol u prsima remetila nastup na VN Štajerske. Sa Sainzom se slaže, vožnja bolida ovog vikenda u Mađarskoj nije baš ugodna.

“Mislim da smo prilično u drukčijoj situaciji u odnosu na Austriju što se tiče balansa bolida i onoga zbog čega nemamo dobar učinak. Prilično šokirajuće.”

“Mađarska nas je dobro služila lani. No, nije baš dobro izgledalo nakon ovog jutra s obzirom na to da imamo još puno posla na bolidu,”prokomentirao je Norris.

Kaže kako ne može predvidjeti svaki mogući scenarija utrke, pogotovo ako će padati kiša.

“Teško je reći ako će biti mokro vrijeme. Danas nitko nije mogao odraditi normalne krugove, što je pomalo bez veze. Ali da, lijepo se vratiti u bolid. Sada trebamo obaviti domaću zadaću prije utrke,”zaključio je Norris.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Čekaj to da je zabrinut jer nedostaje brzine govori za sadašnju ili buduću ekipu? Hahahahahha

Related Posts