Russell vjeruje da je Williams mogao proći u drugi dio kvalifikacija

Na prvim ovogodišnjim kvalifikacijama George Russell je propustio Q2 za samo 0,073 sekunde. Nakon toga je izjavio da se osjeća “utučeno” što nije ušao u top 15, ali je dodao kako njegov nastup pokazuje koliko je Williams napredovao od prošle godine.

Mladi Britanac, koji vozi svoju drugu sezonu u F1, nije uspio proći u Q2 na kvalifikacijama cijele prošle sezone. Ove kvalifikacije, u kojima je zaostao za 15. mjestom samo 73 tisućinke, veliki su napredak u odnosu na njegove prve kvalifikacije prošle sezone, kada je Russell završio svoj nastup u Q1 sa zaostatkom od 1,394 sekundi za mjestom koje vodi u drugu rundu.

Nakon što je učvrstio svoju poziciju ispred vozača Alfe, pohvalio je Williams i posao koji su obavili izvan sezone.

“Iskreno, nadmašili smo moja očekivanja. Znao sam da smo napravili korak naprijed, ali iskreno nisam mislio da ćemo biti u ovoj situaciji.”

“Očekivao sam da smo još uvijek u zadnjem redu poretka. Zadovoljan sam, mislimo da smo napravili jako dobar posao kao tim kako bi izvukli maksimum iz svog bolida. Vidjet ćemo što možemo učiniti sutra.”

U stvari, Russell je siguran u performanse svog automobila pa je dodao:

“Mislim da smo bili jako blizu Q2. Što je pozitivno. Malo sam utučen što se nismo provukli. Imali bi šansu da sam bolje koristio zavjetrine na stazi, ali svejedno, zadovoljan sam rezultatom.

George Russell (GBR), Williams Racing FW43.

Korištenje zavjetrina drugih automobila na Red Bull Ringu možda i nije toliko presudan faktor kao što je to slučaj na brzoj Monzi, ali Russell je objasnio da je to moglo napraviti dovoljnu razliku za prolazak u Q2.

“Mislim da smo, da sam bolje iskoristio zavjetrine, mogli dobiti (prolazak u Q2). Imao sam stvarno dobru zavjetrinu od Alexa u prethodnom (krugu). No, kako se staza očito poboljšavala, sve brže sam išao, ali sam izgubio dvije desetinke na ravnim dijelovima.”

“Ipak, lijepo je biti ovdje, a ne, recimo, na P19.”

Moralo je biti veliko olakšanje za Britanca, kada je osigurao startnu poziciju ispred vozača Alfe, nakon prošle sezone i konstantnog startanja iz posljednjeg reda. Njegov momčadski kolega, Nicholas Latifi, je imao težak debi. Nakon udesa na trećem slobodnom treningu, završio je posljednji u kvalifikacijama.

Related Posts