Russell: Tempo u utrci bio je zaista loš, ali trebamo biti relativno zadovoljni

Drugi vikend uzastopce George Russell se uspio probiti u drugu rundu kvalifikacija i osvojiti 12. startnu poziciju, no na njegovu žalost, ponovila se i vrlo loša nedjelja.

Na kvalifikacijama za VN Štajerske vozač Williamsa osvojio je 12. poziciju. Bilo je to veliko iznenađenje, a smatralo se kako je tom rezultatu u velikoj mjeri kumovala kiša. Međutim, kvalifikacije na Hungaroringu vozile su se po suhom, a George Russell je ponovno bio 12.

Da stvar za Williams bude još bolja, pobrinuo se njegov momčadski kolega Nicholas Latifi. On se kvalificirao na 15. mjesto i bio je to prvi slučaj nakon VN Italije 2018. godine da je Williams imao dva bolida u Q2.

Nažalost po društvo iz Grovea, bajka nije trajala dugo. Russell je imao jako loš start i vrlo brzo su se on i Latifi našli na začelju. Utrku su završili kao 18. i 19.

“Imao sam loš start na mokrom i bilo je vrlo nezgodno. Mislim da su se mučili svi koji su bili na unutarnjoj strani, iz kojeg god razloga. Nakon toga, tempo u utrci bio nam je zaista loš i moramo otkriti što se događa”, rekao je Russell.

“Prošle godine bilo je obratno, naša brzina u utrci bila je bolja od brzine u kvalifikacijama. Sad smo prilično brzi subotom, ali mučimo se jako u nedjelju.”

“Međutim, sagledamo li sve korake koje smo napravili, posebno u tim subotnjim nastupima, moramo biti relativno zadovoljni. Mnogo je pozitivnih stvari, samo moramo ispraviti ove negativnosti i postići da brzina našeg bolida bude ujednačena kroz cijeli vikend.”

Definitivno je lijepo vidjeti konkurentniji Williams, no još se čeka bodovni učinak. Nakon Velike nagrade Mađarske situacija je ponovno ista kao i u većem dijelu prošle godine. Budući da je Haas osvojio jedan bod na Hungaroringu, Williams je ostao jedina momčad s “nulom” u rubrici osvojeni bodovi.

Related Posts