Russell: Iznenađeni smo nedostatkom tempa u utrci

George Russell je nakon odrađenih utrka na Spielbergu izjavio kako su očekivali da će Williamsov bolid imati bolje performanse u utrci nego u kvalifikacijama, a na kraju se pokazalo da je situacija praktički obrnuta.

U kvalifikacijama za VN Štajerske je mladi vozač Williamsa došao do 12. pozicije u kišnim uvjetima te došao ‘na prag’ ulaska u najbržih 10 bolida, a to se nije dogodilo već dosta dugo vremena.

”Ušli smo u vikend očekujući da ćemo se malo više mučiti u kvalifikacijama, ali da ćemo u utrci ipak imati bolji tempo. To smo ustanovili nakon predsezonskih testiranja i prvih slobodnih treninga u Austriji. Ipak, dogodilo se potpuno suprotno. U kvalifikacijama smo pokazali solidan tempo, ali smo u utrci bilo neočekivano spori.”

Na kraju je Russell završio na 16. mjestu, ispred svog momčadskog kolege Latifija, ali s dva kruga zaostatka za pobjednikom utrke Hamiltonom. Tijekom utrke je imao incident s Kevinom Magnussenom kada su se borili za poziciju u zavoju broj 6, ali mladi vozač priznaje da je to u potpunosti njegova greška.

”U potpunosti preuzimam odgovornost za to što se dogodilo s Kevinom. Zbog toga, ali i zbog velikog nedostatka u tempu, smo se do kraja utrke mučili. Moramo dobro analizirati podatke zašto smo izgubili tu brzinu koju smo očekivali u utrci,” zaključio je Russell.

Related Posts