Izrazito loša subota bila je to za Alfa Romeo. Prve kvalifikacije sezone Giovinazzi i Raikkonen završili su na 18. i 19. mjestu, a Finac za loše rezultate nije tražio krivnju u nekim vanjskim faktorima. Kaže, to je trenutno Alfina realnost.

Prošle godine na Red Bull Ringu situacija je za Alfu djelovala mnogo, mnogo bolje. Na kraju vikenda Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi osvojili su bodove, što im je bio prvi slučaj dvostrukog plasmana među deset najboljih u 2019.

Na otvaranju nove sezone – katastrofa. U kvalifikacijama je Giovinazzi zauzeo 18. mjesto, dok će Kimi tek deseti put u svojoj karijeri, a ove bi godine trebao postati rekorder po broju startova u F1, startati iz posljednjeg startnog reda. Iza vozača Alfe ostao je tek Williamsov rookie Nicholas Latifi.

“Mislim da nakon petka i subotnjeg jutra nismo niti očekivali dobar dan, ali sada smo tu gdje jesmo i moramo učiniti naš bolid bržim kako bismo bili kompetitivniji.”

“Očito je da nismo dobri kao što smo bili prošle godine, uspoređujući ono što se događa ove godine s drugima. Ovo je prvi trkaći vikend i jasno je da smo daleko od onoga gdje bismo željeli biti, no to je naša realnost. Moramo vidjeti što se može napraviti”, izjavio je Raikkonen.

Nakon što je lani na istoj stazi startao kao šesti i završio deveti, 40-godišnjeg Finca ove godine očekuje sasvim drukčija utrka, a ulazak među osvajače bodova bio bi totalna senzacija.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LUTHER

ma postoji jedna priča vezano za alfu romeo.. u principu, to je još uvijek sauber, sa sauberovim financijama, dok alfa je kao vlasnik i ima svoje ljude tamo i upravlja..ali… navodno postoje u samoj afla romeo dvije struje..jedna koja više naginje bližoj i užoj suradnji sa ferrarijem (na neki način kao racing point i merc ili npr red bull i sadašnji alpha tauri), dok druga struja navodno naginje “samostalnijem” pristupu svemu… očito ova druga struja pobjeđuje… čudi me da alfa romeo nije u “boljim” odnosima sa ferrarijem… mislim da nećemo dugo gledati alfa romeo na gridu još.. da će opet… Read more »

avatar
Član
klepesina

Promasen koncept bolida kao i ferari i hass sva tri jaje jajetu isti a na kraju rezultati u banani