Racing Point upozorava konkurenciju da im bolid može biti još brži

Racing Point smatra da postoji još više potencijala u njihovom bolidu Formule 1, unatoč tome što su suparnici oprezno pratili njihov tempo na dosadašnjim utrkama. Sergio Perez se relativno lako probijao prema vrhu VN Štajerske kada je od 17. mjesta došao do borbe za četvrto mjesto. Red Bullov Christian Horner sugerira da se svi timovi trebaju pomalo “brinuti” zbog forme Racing Pointa.

Šef momčadi Otmar Szafnauer smatra da za bolje razumijevanje ovogodišnjeg bolida trebaju još staze na kojima se mogu postizati veće brzine i to bi moglo biti ključno za borbu prema vrhu.

“Postoje neke staze koje nam odgovaraju malo bolje nego Red Bull Ring, tada ćemo biti još brži. Ali koliko? Ne znam. Stvarno je teško reći. Sretan sam što nam je ritam u utrci dobar. Ali, još uvijek imamo prostora za učenje i još uvijek nismo optimizirali trkaći vikend”, rekao je Szafnauer.

I zato Szafnauer vjeruje da njegov tim još nije “otključao” ono najbolje iz svog RP20:

“Na kraju, s četiri, pet ili šest utrka zaredom bez nadogradnji, učite više, a i dalje ste brži.”

Szafnauer kaže da je tim mnogo toga naučio u subotu, kada je prvi izlazak na mokru stazu rezultirao time da gume nisu dovedene do prave temperature i tako je Perez bio izbačen već u prvom kvalifikacijskom krugu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Ne pišete da je budući aston martin u pregovorima sa vettelom

LHx6

Zataškavaju. Pretvorili su se u Lewis Hamilton portal. Reci im.

John Coltrane

Piše na članku o Vettelu

west 44

To,to 👍👍👍!!!

Related Posts