Povratak u bolid Formule 1 najdulje je čekao Esteban Ocon, koji je svoju zadnju utrku vozio još 2018. godine.

Ocon je prošlu godinu proveo kao rezervni vozač Mercedesa nakon što je izgubio mjesto u Racing Pointu od Lancea Strolla čiji je otac postao novi vlasnik momčadi. Kao i svi ostali vozači, Ocon je bio spreman za početak sezone u ožujku, ali svima poznata pandemija je odgodila početak nove sezone Formule 1 za čak četiri mjeseca.

Svima nam je veliko olakšanje što ćemo ovoga vikenda napokon vidjeti bolide u akciji na Red Bull Ringu u Austriji, a za Ocona to predstavlja kraj vrlo dugog čekanja.

“Čekao sam godinu i pol na povratak u bolid tako da sam veoma uzbuđen,” kaže Ocon.

“Fantastičan je osjećaj krenuti u novu F1 sezonu. Zadali smo naše ciljeve, znamo što želimo postići na stazi i ja znam što ja moram napraviti za volanom.”

“Mnogo rada je uloženo za ovu prvu utrku. Nalazim se u odličnoj momčadi, vozim dobar bolid i sigurno sam vrlo željan uspjeha. Znam da Austrija nije bila naša najbolja staza posljednjih godina, ali ove godine to želimo promijeniti.”

“Bolid je bio dobar tijekom testiranja u Barceloni i definitivno smo mnogo naučili. Čini se obećavajuće, također imamo neke nove stvari na bolidu.”

“U petak ćemo prikupiti mnogo podataka kako bi smo vidjeli gdje smo se poboljšali i što možemo promijeniti. Veselim se vikendu i ciljam na osvajanje bodova.”

Francuz je nedavno proveo vremena na stazi u Spielbergu u Renaultovom bolidu iz 2018, a nakon toga odvozio je i 50 kilometara u ovogodišnjem bolidu.

“Povratak na stazu je za mene bio od velike koristi,” Ocon je rekao misleći na test.

“Bio je odličan osjećaj biti na pravoj stazi nakon što sam posljednje mjesece proveo kod kući na simulatoru. Izlazak iz garaže bio je poseban.”

“Nije mi mnogo trebalo da se vratim u formu. Osjećao sam se brzo, oštro i spremno za utrkivanje.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o