Šef Mercedesove momčadi, Toto Wolff, kaže da momčad trenutno ne zna zašto je Lewis Hamilton imao pomalo frustrirajući drugi slobodni trening na VN Štajerske, u kojem je bolid svjetskog prvaka “bio na sve strane”. Hamilton je trening završio na šestoj poziciji, preko 0.6 sekundi sporije od momčadskog kolege Valtterija Bottasa.

Timovi su različito pristupili treningu, jer se očekuje da će jaka kiša padati cijelu subotu. Ako se kvalifikacije ne mogu održati niti u nedjelju ujutro, startne pozicije će biti formirane s rezultatima drugog slobodnog treninga.

Wolff je rekao da momčad pogonsku jedinicu nije postavila na potpunu kvalifikacijsku mapu, ali su za petak postavke bile postavljane jače nego što bi to inače bilo:

“Nije to bio potpuni napad, ali nije bio baš ni slab napad. Malo smo u mraku, pogotovo s vremenom Lewisa, postoji problem s bolidom. Trenutačno ne znamo zašto. Automobil je “posvuda” u laganim i srednje brzim zavojima. Ali, za sve imamo podatke, a za analizu morate izdvojiti vrijeme.”

Hamilton je pak rekao da trenutno nema objašnjenja za svoje borbe s bolidom u današnjim poslijepodnevnim satima. Također se složio da su brzine bolida bliže nego prošli vikend:

“Čini se tako, ali nikad ne znate što se događa u praksi. Čini se da drugi postaju prilično brzi, ili smo usporili, nešto od toga jest. Kao što rekoh, imamo još posla za odraditi nakon analize podataka. Nadam se da ćemo moći voziti sutra ako pada kiša, tada je zabavnije, pa se nadam da još uvijek možemo odraditi kvalifikacije.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
147 kt

A hoce to.