Gasly: Skoro smo odustali tijekom utrke zbog problema s kočnicama

Pierre Gasly je nakon utrke za VN Austrije priznao kako je njegova momčad, AlphaTauri, zamalo odlučila povući njegov bolid u bokseve tijekom 10. kruga, kako ne bi došlo do otkazivanja kočnica.

Ipak, u tom trenutku je Gasly zatražio od svoje momčadi još jedan krug da pokuša smanjiti temperaturu u kočnicama te je naposljetku u tome i uspio. Nakon nekoliko odustajanja direktnih konkurenata u utrci, Francuz je došao do sedmog mjesta na kraju utrke.

”Bili smo jako blizu toga da odustanemo od utrke tijekom 10. kruga zbog previsoke temperature guma. Ja sam upitao ako mogu probati još jedan krug napraviti i tako smanjiti temperaturu, a od njih sam dobio potvrdnu informaciju. Sreća da je tako završilo jer smo na kraju došli do sedmog mjesta.”

Iako je AlphaTauri u boljoj poziciji od onih sa začelja poretka, ipak nisu očekivali rezultat u top 10 i osvajanje prvih bodova sezone već na prvoj utrci.

”Mislim da nam je netko ponudio sedmo mjesto prije početka vikenda, da bismo svi zajedno to vrlo brzo prihvatili. Znali smo da ćemo se teško nositi s Renaultom, McLarenom i Racing Pointom, ali smo na kraju, uz malo sreće, došli do prvih bodova,” rekao je Gasly.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x