Ovoga vikenda konačno kreće sezona Svjetskog prvenstva Formule 1. Prva lokacija u kalendaru je austrijski Red Bull Ring, a na istoj će stazi biti održana i druga utrka, samo tjedan dana kasnije. Vodstvo natjecanja potvrdilo je termine i lokacije održavanja prvih osam utrka, a kakva je situacija s nastavkom sezone, objašnjava CEO Formule 1, Chase Carey.

“Mislim da ćemo u narednih nekoliko tjedana moći potvrditi barem još jedan dio kalendara, a idealno bi bilo kad bismo definirali cijelu drugu polovicu. Postoji jedan broj utrka za koje znamo da će biti u kalendaru. Ne želim ih sada pojedinačno isticati, već ćemo objaviti sve zajedno, ali da bismo mogli potvrditi datume, moramo znati sve utrke u kalendaru.”

Ranije ove godine baratalo se informacijom da će sezona imati između 15 i 18 utrka. Napravljen je i plan prema kojem se Formula 1 trebala seliti iz jedne u drugu regiju svijeta, no budući da pandemija koronavirusa i dalje stvara probleme u mnogim zemljama, vodstvo Formule 1 mora biti spremno na prilagodbu.

“Rekli smo 15-18 utrka i još se uvijek osjećamo dobro u pogledu tog cilja. Imamo neke utrke koje su u osnovi dogovorene, ali još nisu potvrđeni datumi. S nekima još dogovaramo datume, a oko nekih ima još dosta nepoznanica zbog okolnosti koje vladaju u tim zemljama.”

“Pogledate li SAD, Meksiko i Brazil, jasno je da tamo trenutno postoji veći broj slučajeva zaraze nego na drugim mjestima. Zato pokušavamo dobiti upute iz tih zemalja, provjeriti što je moguće i što možemo napraviti. Moramo znati možemo li se utrkivati na toj lokaciji, hoće li biti restrikcija pri našem dolasku i odlasku s te lokacije, a postavljamo i pitanje gledatelja jer bismo željeli imati navijače na utrkama.”

“Jedan od izazova u pogledu kalendara za studeni je činjenica da do studenoga imamo još četiri mjeseca. Mi smo sada manje od četiri mjeseca u borbi protiv virusa razmišljati o tome gdje ćemo biti u studenome, razumijem da je teško za sve. No, na kraju mi moramo imati plan. Doći će trenutak kad ćemo morati donijeti odluke prema onome što znamo, a mislim da taj trenutak dolazi brzo”, objasnio je CEO Formule 1.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o