Bottas: Kočnice su me spriječile u kvalifikacijama

Valtteri Bottas  ponudio je objašnjenje velikog zaostatka za Lewisom Hamiltonom u kvalifikacijama.

Nakon što je Hamilton u kvalifikacijama za VN Štajerske odvozio dominantno, ostavivši Maxa kao najbližeg pratitelja za sekundu i dvije desetinke, njegov timski kolega je komentirao zaostatak. Finac kaže kako ga je prednji desni kočioni disk spriječio maksimizirati potencijal Mercedesa tijekom subotnjih kišnih kvalifikacija.

Pobjednik prve utrke u sezoni i Hamiltonov najveći konkurent za naslov prvaka, nije imao dobar dan pri drugim uzastopnim kvalifikacijama na stazi Red Bull Ring.

 „Nije bilo lako i nije izgledalo da ću biti četvrti, ali očito da škakljivi uvjeti mogu donijeti različite izazove“, rekao je Bottas.

Uz već spomenute Hamiltona i Verstappen, ispred njega se našao i Carlos Sainz, sa svojim najboljim rezultatom kvalifikacija. U sutrašnjoj utrci startat će Finac s četvrtog mjesta, što on objašnjava problemom s kočnicama.

„Osobno, jednostavno nisam uspio postići dovoljnu temperaturu u gumama.“

„Razlog tome je što se moja prednja desna kočnica potrošila tijekom kvalifikacija, tako da nisam mogao maksimalno iskoristiti potencijal automobila, što je zaista važno za samopouzdanje u mokrim uvjetima. To je učinilo vožnju prilično škakljivom i sigurno razočaravajućom.“

Upitan je li uvjeren da se problem neće ponovno pojaviti na nedjeljnoj utrci, Bottas je odgovorio:

„Zaista se nadam da neće. Bilo bi lijepo riješiti ga, ali to ćemo saznati sutra jer nismo napravili simulaciju utrke na treninzima. Znamo da je automobil brz, što je važno.“

Related Posts