AlphaTauri promijenio pogonsku jedinicu na bolidu Gaslya

Pierre Gasly će u današnju VN Mađarske krenuti s novom pogonskom jedinicom Honde, nakon što su inženjeri procijenili kako je veliki rizik ući u utrku s motorom koji je pokazivao znakove nepouzdanosti tijekom jučerašnjih kvalifikacija.

Francuz će unatoč tome startati s desete pozicije jer je specifikacija pogonske jedinice identična onoj koja je bila do sada, te se ne krši pravilo parc ferme-a.

”Od kraja Q1 smo počeli imati probleme s pogonskom jedinicom u sporijim krugovima kada smo punili bateriju, ali je s vremenom to postajalo sve intenzivnije. U Q2 nisam imao dovoljno snage na pravcu te sam tu izgubio puno vremena, ali sam na sreću uspio proći u završnu kvalifikacijsku rundu.”

”Na kraju sam totalno izgubio snagu iznad četvrte brzine te smo morali odustati od vožnje u Q3 jer nije imalo smisla. Nadam se da ćemo do sutra riješiti sve probleme i ostvariti dobar rezultat u utrci,” rekao je Gasly.

Drugi vozač AlphaTauri-a, Daniil Kvjat, će utrku krenuti sa 17. pozicije nakon kvalifikacija u kojima nije uspio parirati svojem momčadskom kolegi.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x