Albon: Sudar s Hamiltonom odnio mi je potencijalnu pobjedu

Vozač Red Bulla Alexander Albon smatra da je uoči sudara s Lewisom Hamiltonom u borbi za drugo mjesto na VN Austrije bio na putu prema svojoj prvoj pobjedi u Formuli 1. Većinu utrke proveo je na trećem mjestu iza dva Mercedesa, no uspio je otići u boks po svježi komplet mekših guma kada je sigurnosni automobil drugi put izašao na stazu.

Mercedes se odlučio na drugačiju strategiju, pa su i vodeći Valtteri Bottas i drugoplasirani Hamilton ostali na stazi na tvrđim gumama, na kojima su do tada već odradili 25 krugova. Albon se nakon povlačenja sigurnosnog automobila našao na trećoj poziciji te vrlo brzo pokušao prestići Hamiltona u četvrtom zavoju. Činilo se da će mu taj potez uspjeti, no dodir njegovog stražnjeg desnog kotača s Hamiltonovim prednjim lijevim rezultirao je Albonovim dramatičnim padom u poretku.

Hamilton je zbog tog incidenta dobio vremensku kaznu, zbog čega je utrku na kraju završio na četvrtom mjestu. To je bio već drugi incident između Albona i Hamiltona u završnoj fazi utrke, nakon onog na VN Brazila u pretposljednjoj utrci prošle sezone. Albon je nakon utrke izjavio:

“Još sam vruć pa moram paziti što ću reći. Osjećao sam da danas možemo pobijediti. Mercedes je bio uvjerljivo najbrži, no napravili smo odličan posao sa strategijom. Kada sam odradio ulazak u boks nisam znao gdje se točno u tom trenutku nalazim na stazi, no ubrzo sam shvatio da stvari izgledaju dobro za nas. Znao sam da oni imaju tvrđe gume te sam namjeravao odraditi pretjecanja u prvih pet krugova. Bio sam samouvjeren, a bolid je izgledao vrlo dobro u završnoj fazi utrke.“

Albon smatra da je prošlogodišnji sudar s Hamiltonom bio trkaći incident, no ovaj put krivicu prebacuje na iskusnijeg kolegu:

“Ne mogu reći da se sada lošije osjećam, no smatram da je situacija u Brazilu bila više 50-50. Ovaj put mi se činilo da sam već odradio prestizanje te sam već bio usredotočen na Bottasa. Dodir se dogodio prilično kasno. Kod prestizanja s vanjske strane staze uvijek postoji rizik, no ostavio sam prostora najviše što sam mogao. Znao sam da ako ostavim dovoljno prostora, na njemu ostaje hoće li se sudar dogoditi ili neće.“

Na pitanje hoće li razgovarati s Hamiltonom, Albon je odgovorio:

“Vratit ću se kada se ohladim.“

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
NoOne

Mislim da je Albon malo preambiciozno krenuo na Luisa, ali Luis misli da se svi moraju njemu micati. Nisam baš siguran da je totalno opravdano dobio kaznu. S obzirom da ima užasno puno sreće, ništa ga svejedno neće spriječiti da uzme šampionsku titulu. Merc rastura, a u kombinaciji s Luisom je najsjajnija i nedodirljiva zvijezda u F1.

Deyo

Cim osjeti pritisak krene praviti gluposti. Nadam se da ce biti konstantno tako. Onda ce cmizdrit, i tvrditi da je to zato sto je crn. A ne, nabije lanac od 50kg oko vrata i onda djlei savete o svjetskim problemima. By the way, procitah da je trazio placu od 40 milijuna. Kada toliko brine o svjetu i problemima, mogao je samome sebi dati savjet da je pohlepan i da ti milujini mogu iskorisceni da se nahrane gladni. Niti leci kancer, niti bilo sta drugo, tako da i ovo sto dobija je previse. Vrijeme je za razbijanje iluzija i ove legende.… Read more »

F1 fan

Lujo se kao bori protiv rasizma a zabija se 2 puta u albona

LHx6

Iskreno se nadam se da će ti za koju godinu kad se sjetiš što si pisao biti neugodno.

147 kt

Sta ces kad Lujo ne gleda u retrovizore.

mika.KA

gleda gleda i to jako dobro retrovizore 😉

mika.KA

da si bio pametniji mogao si pobjediti!

klepesina

kako ce pobjedit kad ga je makinja izdala sve i da ne bi kontakta sa Hamom izdala bi ga makinja kao sto i jeste

mika.KA

komentirao sam sudar. mogao je i lujo tako forsat u prvom krugu kada je njega albon isao zatvarat ali lujo je zakocio i izbjegao sudar jer je znao da ima brzi bolid i da ima vremena za preticanje.
isto tako je trebao napraviti albon kada je isao luju preticati.da je malo pustio gas na sljedecoj ravnici ga prestize. ali on nije ni prestiga luju i vec razmislja o bottasu

Related Posts