Na posljednje tri utrke dva su incidenta imali Alexander Albon i Lewis Hamilton – s istim ishodom. Na VN Brazila prošle godine i na otvaranju nove sezone u Austriji prošlog vikenda, Albon je napadao Hamiltona. Pritom je došlo do kontakta, vozač Red Bulla našao se van staze, a aktualni prvak kažnjen je vremenskom kaznom zbog izazivanja sudara.

U obje te situacije Tajlanđanin je imao izvrsnu priliku za svoj prvi plasman na pobjedničko postolje, no kontakti s Hamiltonom bili su za njega vrlo skupi. Tko zna, prošle je nedjelje možda mogao i do pobjede s obzirom na okolnosti u završnoj fazi utrke, no što bi bilo da nije došlo do sudara nikad nećemo saznati.

Dobro je da novi trkaći vikend dolazi samo nekoliko dana kasnije pa se obojica mogu okrenuti budućnosti, a Albon poručuje da neće mijenjati svoj stil vožnje u dvobojima s Hamiltonom.

“Ne, niti slučajno. Mislim da su to jednostavno loše okolnosti da smo se dvaput sudarili. To je sve. Nismo razgovarali nakon toga. Iskreno, nema se tu mnogo toga za reći, ja mislim. Siguran sam da Lewis nije namjerno izazvao taj kontakt.”

“Imali smo šansu za pobjedu. Momci su odradili izvanredan posao kad su pronašli priliku za prelazak na soft gume i kad sam izašao iz boksa, ispred mene su bili ‘Mercovi’ na hladnim i starijim medium gumama. Izgledalo je dobro za nas i znao sam da moram krenuti u pretjecanja odmah, kako bih imao priliku dostići Bottasa. Mislim da smo mogli napraviti nešto posebno”, kaže Albon.

Umjesto “nečeg posebnog”, Red Bull je u nedjelju ostao posve praznih ruku. Albon nije uspio završiti utrku, a odustao je u ranoj fazi i Max Verstappen zbog kvara motora. Evo što Nizozemac kaže na borbu Albona i Hamiltona:

“Mislim da Lewis nije imao namjeru udariti Alexa, bio je to nesretni slučaj. Alexov potez bio je odličan. Pokušao je s vanjske strane i ne bi mnogi pokušali tako nešto. Bilo je cool vidjeti to, iako ja nisam trebao gledati iz te pozicije. Nažalost, već sam odmarao u svojoj sobi.”

“Prilično je normalno odrediti onakvu kaznu. Rečeno nam je da ne gledamo na posljedice incidenata i to je onaj nesretni dio jer Alexova je utrka bila uništena. Lewis je dobio kaznu i završio je četvrti, a Alex je kažnjen u većoj mjeri jer je izgubio sve te pozicije.”

“Moglo bi se o tome dugo pričati, ali mislim da je važnije okrenuti se prema naprijed, prema vikendu koji je pred nama i u kojem obojica želimo ostvariti dobre rezultate”, izjavio je Verstappen.

Prve bodove u sezoni Red Bullovi vozači tražit će s istim pogonskim jedinicama, usprkos kvarovima, budući da iste nisu pretrpjele oštećenja. Iz Honde su objasnili kako su problemi nastali s elektronikom te da su za drugi vikend na Red Bull Ringu pripremili rješenja koja će spriječiti ponavljanje kvarova.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Treba mijenjati pristup..on treba njega nabiti sa staze..zanimljivo, Lewis i Max uvijek izvedu proračunato podli potez tako da ostanu neoštećeni na stazi a protivnik se izvrti ili ošteti bolid.

avatar
Član
sennad

udri i ti njega 🙂

avatar
Član
klepesina

rijetko kada ces i doc u situaciju za borbu sa lewisom tu i tamo jednom godisnje