Seidl: Naš trkaći tim radi odvojeno od ostatka tvornice

U pripremama za povratak utrkivanju McLaren je odlučio unaprijed razdvojiti tim koji će putovati na utrke od ostatka osoblja u tvornici. Razlog je, naravno, smanjivanje mogućnosti zaraze koronavirusom.

Momčadi Formule 1 provode završne pripreme za start nove sezone Svjetskog prvenstva. Po mnogočemu drukčija i posebna sezona startat će od 3. do 5. srpnja na Red Bull Ringu u Austriji. Na toj utrci, kao i na onima koje će uslijediti, neće biti publike, a momčadi će se morati držati strogih protokola s ciljem zaštite od širenja virusa COVID-19, zbog kojeg sezona i počinje s gotovo četiri mjeseca zakašnjenja.

Kako bi dodatno zaštitili svoje osoblje koje čini trkaći tim, u McLarenu su odlučili već tjednima unaprijed razdvojiti tu skupinu djelatnika od ostalih zaposlenika u McLarenovom tehnološkom centru.

“Kad je naš trkaći tim u pitanju, nekako smo ih izdvojili u ovom trenutku od ostalih u MTC-u, jednostavno kako bismo se pobrinuli da oni što ranije počnu djelovati unutar svog izoliranog ‘balona’. Odrađujemo veliki posao da bismo bili spremni za Austriju. Čekaju nas nove procedure da bismo bili sigurni, poput socijalnog distanciranja, nošenja zaštitnih maski i tako dalje”, objašnjava šef momčadi Andreas Seidl.

Sudionici Svjetskog prvenstva Formule 1 dugo su čekali start sezone, no kad ista napokon krene, očekuje ih žestoki ritam s mnogo izazova. U periodu od deset vikenda održat će se prvih osam utrka sezone pa je potrebno unaprijed osigurati dovoljan broj dijelova za bolide.

“Vrlo je važno ubrzati proizvodnju jer za odraditi osam utrka u deset vikenda, možete zamisliti, bit će potrebno jako puno dijelova. Oni moraju biti spremni za slučaj nekakve nesreće ili kvara, tako da možemo proći kroz sve te trkaće vikende što je čišće moguće”, kaže Seidl.

Prve dvije utrke održat će se na Red Bull Ringu, 5. i 12. srpnja, a momčadi potom putuju u Mađarsku, gdje će 19. srpnja biti održana treća utrka sezone.

Related Posts