Sainz: Za povratak u formu će mi trebati deset krugova

Carlos Sainz vjeruje da mu neće trebati mnogo vremena za pronalazak forme nakon što se nije utrkivao sedam mjeseci.

Nakon (pre)duge stanke koja je i navijače, ali i same vozače udaljila od gotovo svih aktivnosti vezanih uz Formulu 1, dosta se rasprava vodi oko mogućih problema i poteškoća za vozače kada su u pitanju izgubljen osjećaj za utrkivanje i za sam bolid te pronalazak prave forme jednom kada sezona napokon krene.

U intervjuu u kojem se govorilo i o toj temi sadašnji vozač McLarena i budući vozač Ferrarija, Carlos Sainz, rekao je kako izbivanje iz utrka u kontekstu gubitka osjećaja i brzine za njega ne predstavlja osobit problem te također smatra kako će nakon desetak krugova u bolidu sasvim sigurno biti spreman voziti na limitu.

“Mislim kako će nam svima biti potrebno tek nekoliko krugova kako bismo pronašli onaj limit od 100% kada su u pitanju performanse i limiti samoga bolida. Možda na prvim slobodnim treninzima, hladnijim i tvrđim gumama bude malo oscilacija i vožnje gore – dolje, no vjerujem kako će nakon par krugova svi imati osjećaj za točke kočenja, G-sile i ostalo. Osobno smatram da će mi trebati desetak krugova i to je to.” započeo je Španjolac.

Sainzovi prilično opušteni komentari dolaze kao određena suprotnost u odnosu na izjave nekih drugih vozača koji ovoliko dugačku stanku vide kao potencijalnu opasnost. Podsjetimo, u tom je kontekstu i Williamsov George Russell iskazao nadu kako će u prvih nekoliko utrka možda moći iskoristiti to što će neki vozači malo zahrđati pa možda neće biti na razini na kojoj bi bili u ovo vrijeme u nekoj normalnoj sezoni.

O pripremama za novu dugoočekivanu sezonu Sainz je izjavio:

“Za početak radujem se povratku u momčad, razgovoru s inženjerima, članovima ekipe, mehaničarima. Želim se čim prije vratiti u simulator i početi testirati neke stvari za našu prvu utrku ove sezone. Sve to me jako uzbuđuje jer kada jednom to dođe na red, znat ćemo kako se napokon približava ono što svi očekujemo, a to je utrkivanje. Nakon simulatora slijede, treninzi, kvalifikacije, utrke i zato sam zbog svega jako uzbuđen i sretan.” zaključio je vozač McLarena.

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George

Dečko je izuzetno talentiran, i simpatičan, ako dobije pravu mašinu u ruke, mislim da ćemo se svi iznenaditi.

johhan peacedohan

Iskreno se nadam.

TORPEDO

Tako govore samouvjereni vozači,bravo !!

Related Posts