Sainz: Nisam potpisao da ću biti Ferrarijev vozač broj dva

Carlos Sainz mlađi postat će vozač Ferrarija 2021. godine. Mnogi su po objavi te vijesti zaključili kako će Španjolac biti “vodonoša” Charlesu Leclercu, no on objašnjava da nije potpisao za talijansku momčad da bi bio drugi vozač.

Budući da je Charles Leclerc odradio odličnu prvu sezonu u Ferrariju i potom potpisao petogodišnji ugovor, lako je zaključiti da su u Maranellu prilično orijentirani na njega. Tome u prilog ide i odluka o odlasku Sebastiana Vettela iz Ferrarija, što će mnogi pripisati upravo činjenici da Nijemcu više nije bio zagarantiran status prvog vozača momčadi.

Za Vettelovog nasljednika u Ferrariju su odabrali Carlosa Sainza, još uvijek prilično mladog vozača, ali vozača s dosta iskustva u Formuli 1. Pa iako Španjolcu mnogi predviđaju status “druge violine”, on objašnjava da tako nešto nije potpisao u svom ugovoru, niti se misli tako ponašati na stazi.

“Nisam potpisao ništa što bi sugeriralo da sam drugi vozač. U mom ugovoru stoji, kao što je stajalo u svima koje sam potpisao, da je momčad iznad vozača, ali mene se ne stavlja u ulogu drugog vozača ili nečije podrške.”

“Ono što znam je da ću dati sve za Ferrari i da ću im dati sve što je potrebno, pokušati pobijediti. Ne marim za boju bolida. Sve vozače tretiram jednako, svi smo mi rivali i moramo ići do kraja. Nastane li komplicirana situacija, donijet ću pravu odluku, ne brinite”, kaže Sainz.

Na unutarmomčadske obračune s Leclercom još će malo pričekati. Za mjesec dana kreće u svoju drugu sezonu s McLarenom, u kojoj će pokušati ponoviti prošlogodišnje uspjehe, šesto mjesto vozačkog i četvrto mjesto konstruktorskog poretka.

O tome kakva će biti suradnja s McLarenom do kraja godine, Carlos ističe: “Mislim da će mi govoriti sve jer još uvijek im mogu pomoći tijekom ove godine i u pripremama za sljedeću. Tražio sam da me informiraju jer ja sam prvi koji želi vidjeti McLaren na postolju što je prije moguće, a mislim da im mogu pomoći kao što sam pomogao prošle godine.”

“Budući da naš odnos završavamo na vrlo dobar način, mislim da bi obje strane profitirale u tom otvorenom odnosu i zajedničkom razvoju bolida”, dodaje Španjolac.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Nadam se da je pročitao i ono dole s malim slovima!!!

MS791

A ti si vidio ugovore koje Ferrari daje vozačima pa znaš što piše malim slovima?

west 44

A ti MS pošto kužiš kao policajac kramp u ruke pa udri!!!

Pratiteljcro

Bas tako, sve ce se vidjeti kad krene sezona a do tada ovaj ugovor MOZE biti samo PR budalastina.

Related Posts