Renault organizirao dvodnevno testiranje na Red Bull Ringu

Po uzoru na Mercedes, koji je ovoga tjedna odradio dvodnevno testiranje na Silverstoneu, Renault je također odlučio poslati svoje vozače na stazu uoči starta nove sezone. Zanimljivo, francuska će momčad testirati na stazi Red Bull Ring, na kojoj će se i otvoriti sezona 2020.

U skladu s pravilima koja dopuštaju neograničenu kilometražu testiranja ako se koristi bolid star minimalno dvije godine, Renault će 16. i 17. lipnja odraditi testiranje na stazi Red Bull Ring s bolidom RS18. Bit će to odličan trening za Daniela Ricciarda i Estebana Ocona uoči starta nove sezone 5. srpnja.

Prve dvije utrke novog Svjetskog prvenstva Formule 1 vozit će se upravo na Red Bull Ringu pa će Renault imati izvrsnu priliku za dodatno upoznavanje okruženja u kojem će se samo dva tjedna kasnije boriti za prve ovosezonske bodove. Australac će u bolid u utorak 16. lipnja, a Francuz dan kasnije.

No, razlog Renaultovog dolaska upravo na Red Bull Ring povezan je s mjerama zaštite od širenja koronavirusa. Kako prenosi Motorsport.com, Renaultu nije bilo izvedivo organizirati test u Francuskoj ili Velikoj Britaniji zbog činjenice da te države još uvijek imaju pravilo o dvotjednoj izolaciji osoba koje dolaze iz drugih zemalja.

“Veliko hvala svim članovima momčadi koji su zajedničkim snagama pronašli logistička rješenja i omogućili našim vozačima najbolju moguću pripremu za prve dvije utrke nove sezone u Austriji”, stoji u timskom priopćenju.

https://www.facebook.com/RenaultFormula1Team/posts/3653632394663741

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Alonso dolazi !!!! Tako je napisao na Instagramu da ide u Austriju za par dana 🙂

F1 fan

Vauu

r.u.m.

kako si se upeco

LHx6

Ahahaha

Related Posts