Renault neće favorizirati Ocona zbog Ricciardovog prelaska u McLaren

Daniel Ricciardo odlučio je otići iz Renaulta na kraju ove sezone i preseliti u redove McLarena. Budući da je odluku donio prije nego je sezona uopće krenula, postavlja se pitanje kakav će biti njegov status u francuskoj momčadi…

Renault očito nije uspio ispuniti očekivanja Daniela Ricciarda. Australac je lani odradio svoju prvu sezonu u redovima francuske momčad po dolasku iz Red Bulla, no rezultati su bili daleko od očekivanih. Usprkos činjenici da u Renaultu vjeruju da će njihov bolid ove godine biti konkurentniji, Ricciardo se i prije početka nove sezone odlučio na promjenu sredine čim mu istekne aktualni ugovor.

Za sezonu 2021. preselit će u redove McLarena, Renaultovog direktnog suparnika, što se nikako nije svidjelo vodstvu francuske momčadi. Pitanje je onda kakav će status Australac imati i hoće li Renault svjesno favorizirati Estebana Ocona?

“Neće biti nikakvog preferencijalnog tretmana prema Estebanu ili Danielu jer to nije politika naše momčadi. Tako nešto nije niti potrebno, budimo iskreni, budući da se trenutno ne borimo za Prvenstvo. Ne bi imalo nikakvog smisla i Daniel će biti uključen u proces razvoja našeg bolida”, poručuje šef Renaultove momčadi Cyril Abiteboul.

“S obzirom na trenutnu strukturu i činjenicu da je razvoj bolida više ili manje zamrznut između ove i sljedeće sezone, a McLaren će svoje razvojne tokene morati trošiti na integraciju Mercedesovog motora, nama takva situacija daje priliku za ekstremno normalnu suradnju s Danielom.”

“Jedina stvar je da neće sudjelovati u našem projektu za 2022., ali ionako ne bi sudjelovao jer je iz perspektive vozača to još uvijek dosta daleko, iako značajan dio naših djelatnika već radi na bolidu za 2022.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro
parazit

Sretno Renaultu, Alain Prostu i ekipi…… imate moju potpunu podršku.
Alaine trgni malo taj Renault, pokaži im iz kojeg ste materijala bili ti i Ayrtona Senna. Pokažite ostatku grida onu F1 iz zadnjih desetljeća 20. stoljeća…. “pokažite im malo trkaće krvi i strasti” – ajde Alain, za Ayrtona!!

Pedji2

Hahahh, “ajde Alain, za Ayrtona”
Jel ovo ironija ili si ozbiljan??
Alain kad cuje ime Ayrton verovatno mu pocne oko zmirkati I pritisak mu skoci na 200

parazit

I nos mu se još malo…… dodatno savije,….. udesno…… gagagagagagaga……

Desmosedici

Da..da Alain vozi u današnjoj F1 mogao bi nos koristiti za ilegalni f-duct.

Related Posts