Organizatorima VN Kine predloženo održavanje dvaju trkaćih vikenda

Velika nagrada Kine bila je prva odgođena utrka ranije ove godine, nakon što je epidemija koronavirusa krenula upravo iz te zemlje. Kako sada stvari stoje, Šangaj bi ipak mogao ugostiti Formulu 1 kasnije ove godine, možda čak biti domaćinom dviju utrka.

Oko konačnog nacrta kalendara Formule 1 za ovu sezonu još je uvijek mnogo nepoznanica. Potvrđeno je osam europskih utrka za period od 5. srpnja do 6. rujna, a čelnici natjecanja još uvijek važu što i kako dalje. U nekim dijelovima svijeta i dalje vlada nepovoljna situacija oko koronavirusa pa u ovom trenutku nije poznato hoće li se utrke moći održati u zemljama poput Brazila, Meksika ili SAD-a.

Ono što bi trebalo biti sigurno, Bahrein i Abu Dhabi izgledni su domaćini završnih utrka Prvenstva, a čini se da su dosta velike šanse za održavanje Velike nagrade Kine tijekom jesenskih mjeseci. Utrka koja je prva odgođena kad je započela epidemija virusa COVID-19, mogla bi zabilježiti veliki povratak u kalendar, čak možda imati i dva uzastopna trkaća vikenda.

Potvrdio je to direktor šangajskog Ureda za sport Xu Bin: “Međunarodnim sportskim organizacijama jako je stalo do prvoklasnih sportskih natjecanja u Kini i Šangaju. Bilo bi nam dozvoljeno održavati evente u Šangaju u drugoj polovici godine, ovisno o situaciji s pandemijom.”

“Tijekom naših razgovora, FOM je predložio mogućnost održavanja dvostrukog trkaćeg vikenda, ali još nije donesena nikakva odluka. Naša utrka odgođena je za drugi dio godine, a hoćemo li je moći održati ovisit će o pandemiji.”

Iako još ništa nije potvrđeno, može se očekivati da će vodstvo Formule 1 još produžiti europski dio sezone, odnosno da će nakon utrke u Monzi 6. rujna biti pridodana još poneka utrka na europskom tlu. Smatra se da je staza Mugello prvi favorit za mjesto broj 9 u kalendaru Formule 1.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Svaka čast! Zaslužili su da ih Kinezi počaste juhom od ptičjih gnijezda i pečenim Pangolinom..a za grickalice pohane crve.

mody

mugello ne to nije za f1 ,bolje imola i portimao,,,, kina sumnjam sad opet covid tamo,. sumnjam da ce f1 ici u aziju ili na a,merucki kontinent meksiko ibrazil su zarista i texas

Desmosedici

Daj interveniraj..nemoj da prave gluposti..valjda mi znamo bolje od njih.

mody

ja bi samo dae voze europske utreke ida vrate 4 staze nekestare)imolu portugal njemacku

Desmosedici

Šalim se..ali nisi svjestan koliko je Mugello dobra staza..bolja je od Imole.

mody

nije bas jer imola je imala nizbrdice ostre zavoje vozit ce se na imolu ove godine imam feeling kina i vietnam mogu prekriziti utrlke opet u kini karantene. ne vjeruje da ce u brazil i meksikoi tamo epidemija,,, mugello nikad nije bio u f1,,, volio bi da se vrati nurgbugring i portugal

Desmosedici

Mugello je zanimljiva staza..dugi stratno-ciljni pravac, pa slijedi uspon i dvije tri krivine kao u Brnu, pa spust prema donjem dijelu staze..na ciljni pravac se ulazi iz lijevog zavoja slično kao u Jerezu..staza je i dosta duga, preko 5 km.

Related Posts