Hrvatski motociklisti dočekali su ukidanje svih zabrana i spremno kreću u novu sezonu. Kad su zemljane discipline u pitanju, čast otvaranja Prvenstva Hrvatske ima slavonsko mjestašce Malino i domaćin “Extreme klub Malino – Oriovac”.

Da je sve bilo prema planu, motociklisti su do sredine lipnja trebali odraditi veliki broj utrka Prvenstva Hrvatske, no epidemija koronavirusa onemogućila je održavanje natjecanja. Nakon višemjesečnog čekanja sve su zabrane napokon ukinute i motociklistički je sport dobio zeleno svijetlo za povratak utrkivanju.

Kad su zemljane discipline Hrvatskog motociklističkog saveza u pitanju, prvo natjecanje sezone održat će se 21. lipnja u Malinu. Organizator te utrke u disciplinama Supercross i Quadcross je vrijedni “Extreme klub Malino – Oriovac”, koji se zadnjih godina prometnuo u jednoga od aktivnijih organizatora natjecanja u Hrvatskoj.

U nedjelju će u jutarnjim satima vozači odraditi treninge, a start utrka planiran je oko podneva. Nastupat će juniori, seniori, veterani te B-liga HMS-a u Supercrossu, a veliki broj natjecatelja očekuje se u utrci Quadcrossa, iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Utrka Prvenstva Hrvatske nije jedini sadržaj nadolazećeg vikenda u Malinu. Naime, dan ranije održat će se premijerno natjecanje novoosnovane Slavonske motocross lige. Organizatori su nadaju velikom broju vozača u ovom natjecanju koje je namijenjeno amaterima ili vozačima koji tek ulaze u ovaj sport, ali ponekad dobro dođe i profesionalcima za kvalitetan trening.

Extreme klub Malino – Oriovac poziva sve ljubitelje motociklizma u Malino 20. i 21. lipnja, a više o svemu doznajte u prilogu Kreator TV-a.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o