McLaren poduzima pravne mjere kako bi osigurao novčana sredstva

McLaren traži odluku Visokog suda koja će omogućiti kompaniji da koristi svoju tvorničku i povijesnu kolekciju automobila kao osiguranje za novi kredit.

Nakon što su u Wokingu izrazili da žele prodati udio u svom timu Formule 1, McLaren je poduzeo i pravne korake kako bi iskoristio svoju tvorničku i automobilsku kolekciju vozila kao osiguranje za novi kredit.

Navodeći da je potrebno hitno refinanciranje kako bi se riješili teške i neočekivane financijske poteškoće, McLaren traži rješenje Visokog suda koji bi tvrtki omogućio korištenje imovine kao osiguranje.

Međutim, postojeći vjerovnici blokiraju taj potez jer smatraju da su ti predmeti već uračunati za prethodni zajam iz 2017. godine.

Druga investicija bila bi namijenjena pružanju dovoljne likvidnosti cijeloj grupi kako bi financirala njezin poslovni plan, pošto su opseg i utjecaj pandemije brzo postali vidljivi višem rukovodstvu McLaren grupe.

Tvrtka iz Wokinga dodala je da će 280 milijuna funti koje treba osigurati biti dovoljno da može održati svoje poslovanje do 2021. godine. Prošli mjesec McLaren je objavio da će 1200 zaposlenika biti višak, nakon što im je britanska vlada odbila poslovni kredit od 150 milijuna funti.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Kad se ovo malo bolje pokuša shvatit, izgleda mi nažalost kao “rasprodaja obiteljske srebrenine” da se time “pokrpaju rupe”..nadam se da će im pomoć da se izvuku iz dubioza.

mars32

Da, slažem se, ne izgleda lijepo. Čini se kao jedan od posljednjih pokušaja da se stvari preokrenu u pozitivnom smjeru, nadam se da će uspjeti i da taj kredit nije posljednja opcija. Najviše ih je pogodio pad prodaje cestovnih automobila koji nosi preko 80% prihoda poslovanja.

Related Posts