Magnussen: Nemamo ideju koliko je dobar naš ovogodišnji bolid

Bolid momčad Haas F1 lani je bio velika nepoznanica. Ne samo promatračima, već i njegovim konstruktorima, ali i vozačima koji su njime upravljali. Što očekivati od američke momčadi na startu nove sezone također nije jednostavno prognozirati, priznaje to i Kevin Magnussen.

Haas je turbulentnu 2019. ostavio iza sebe, nadajući se da su lekcije naučene. Prošle sezone njihov bolid imao je mnogo problema, a najveća nevolja zapravo je bila što momčad nije mogla detektirati uzroke tih problema. Na nekim stazama Haas je djelovao vrlo konkurentno, a na nekima jedva pobjeđivao slabašni Williams.

Ranije ove godine, na predsezonskim testiranjima u Barceloni, Haas ponovno nije ostavio posebno dobar dojam, a pred početak nove, po mnogočemu specifične sezone, prognozirati bilo što vrlo je nezahvalno. Odnosi među momčadima nisu bili sasvim poznati niti po završetku testiranja, a nepoznanica je još više nakon tromjesečne stanke.

“Teško je reći tko će profitirati zbog ovog izmijenjenog kalendara. Stvarno se to ne može predvidjeti. Nemamo ideju koliko je dobar naš novi bolid za ovu godinu”, kaže Kevin Magnussen.

Danac smatra da bi momčad mogla dobiti neke konkretne odgovore zahvaljujući održavanju dviju utrka na istoj stazi. Red Bull Ring će 5. srpnja ugostiti otvorenje sezone, a onda 12. srpnja i drugu utrku. To bi moglo odgonetnuti koliko performanse bolida ovise o stazi, a koliki utjecaj imaju vremenski uvjeti, ako ne budu vrlo slični.

“Bit će to uzbudljivo za pratiti. Dobit ćete čvrsti dokaz ovise li performanse samo o stazi ili su uključeni i drugi faktori. Imate osjećaj da je za brzinu odlučujuće to odgovara li staza bolidu, no sada ćemo dobiti jasne odgovore.”

“Ako jedan vikend bude dobar, a drugi ne u pogledu rezultata i brzine, to će nam dati materijala za razmišljanje. Ipak, očekujem da će biti više ili manje isto. Ako ste dobri prvog vikenda, trebali biste biti i drugog, posebno ako vremenski uvjeti budu isti.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovo je Ferrari SF90..neka pogledaju njegove perfomanse na Red Bull Ringu prošle godine..minus neki postotak na kvalitetu izrade, jer kopija nije nikad kao original..i to je to..Ovo važi i za Pink Mercedes..obojici bi u plus moglo ići ako ugrade ovogodišnje specifikacije PU.

Desmosedici

Nem tudom miről beszélsz. Ovo je lakše za razumjet.

Pratiteljcro

Javi to Guntheru da se nesekira covijek. Hitno!!

Desmosedici

Ma ne sekira se on sigurno..znao je što kupuje.

Related Posts