Kojim će pravcem krenuti sezona Formule 1 nakon prvih osam utrka još nije potvrđeno, no sve se glasnije priča o opciji da nakon utrke u Monzi, momčadi ostanu u Italiji i odrade još dva Grand Prixa. Takav bi scenarij oduševio jedinog Talijana na gridu, Antonija Giovinazzija.

Ranije ovog mjeseca vodstvo Formule 1 potvrdilo je raspored prvih osam utrka Svjetskog prvenstva 2020., a što će biti nakon utrke u Monzi, 6. rujna, trebalo bi biti odlučeno do kraja srpnja.

S obzirom na to da u mnogim dijelovima svijeta i dalje hara pandemija koronavirusa, realno je da će europski dio sezone biti produljen, a kao opcije za održavanje utrka nameću se neke staze koje uopće nisu trebale biti u ovogodišnjem kalendaru.

U užem izboru su i dvije talijanske staze, Mugello i Imola. Nagađa se da bi deveta utrka sezone mogla biti u Mugellu, što bi značilo da će Ferrari svoju jubilarnu 1000. utrku u Formuli 1 voziti na domaćem terenu, a nakon Mugella uslijediti bi mogla VN San Marina na stazi Enza i Dina Ferrarija u Imoli.

Ideja o trostrukom talijanskom programu oduševljava jedinog talijanskog vozača u F1, Antonija Giovinazzija: “Jako sam sretan što to čujem jer voziti tri utrke u Italiji je nešto što se nikad više neće dogoditi. Bio bih prvi Talijan koji je u jednoj godini vozio tri talijanske utrke.”

“Bilo bi to stvarno cool. Još ništa ne znamo, ali veliki sam zagovornik ovoga. Nažalost, neće biti isto kao utrka prošle godine jer ljudi po meni čine razliku. Navijači, Tifosi, a ove godine ih neće biti na stazama.”

“Ipak, stvarno bih bio sretan ako bih se tri vikenda zaredom mogao utrkivati u Italiji. Uzbuđen sam zbog tih vijesti. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali svakako podržavam tu opciju.”

Domaća Velika nagrada lani je bila prekretnica Giovinazzijeve sezone. Alfa Romeo već mu je spremao otpusno pismo zbog loših rezultata, no utrku u Monzi završio je na devetom mjestu, da bi nakon toga izgledao dosta konkurentnije. Talijanu očito dobro ide na domaćem terenu, a smatra da bi svaka od navedenih triju staza donijela nešto posebno u kalendar Formule 1.

“Sve su to fantastične staze. Na Monzi imam mnogo iskustva, vozio sam mnogo utrka tamo. Uključujući i svoju prvu Veliku nagradu Italije prošle godine, tako da je to posebna staza za mene. Mislim da bi s novim bolidima Formule 1 staza Mugello bila nevjerojatna. Bili bi to izvanredni kvalifikacijski krugovi.”

“Imola također, mnogo povijesti, zaista brza staza i stvarno uska. Želio bih se utrkivati na svakoj od tih staza, fantastične su i uzbudljive”, poručuje vozač Alfe.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Super će biti tri puta pobijedit u Italiji!!!

avatar
Član
mody

imtcemo imolumugelo i mon zu 9 mjescu dosta je azijskih staza i portimoao stize hockhenim