Gasly i Kvjat odradili test u Imoli: Spremni smo za Austriju

AlphaTauri je u pripremama za start sezone odlučio posjetiti Imolu. Tijekom srijede Pierre Gasly i Daniil Kvjat imali su priliku voziti stariju verziju bolida Toro Rossa, STR13, a onda i ovogodišnju jurilicu AT01.

Prethodnih dana svjedočili smo kako momčadi Formule 1 imaju dvije varijante za održavanje testiranja uoči početka nove sezone. Jedna opcija je neograničeno testiranje s bolidom starim minimalno dvije godine, a druga korištenje prava na promotivnu vožnju i snimanje u dužini od 100 kilometara. AlphaTauri je objedinio te dvije varijante.

Pierre Gasly i Daniil Kvjat proveli su srijedu na stazi Enza i Dina Ferrarija u Imoli. Tijekom jutra su nastojali vratiti osjećaj za vožnju nakon dugačke stanke, vozeći bolid Toro Rossa iz 2018. godine. Ta jutarnja vožnja bila im je neograničena, a poslijepodne su u ruke dobili ovogodišnji AT01 i odradili 100 kilometara za potrebe snimanja.

AlphaTauri je tako iskoristio svoj drugi i posljednji “filming day” ove godine, budući da su prvi odradili u Misanu još u veljači.

“Stvarno sam sretan jer sam se vratio na stazu nakon tako dugog čekanja. Doista mi je nedostajao taj osjećaj vožnje i bilo je nevjerojatno vratiti se u STR13 i AT01. Tijekom dana je sve išlo glatko i odradili smo krugove s oba bolida.”

“Probudio sam se jutros uzbuđen i sretan, a večeras ću zaspati u istom raspoloženju. Bilo je posebno voziti bolide Formule 1 u Imoli, na jednoj od meni najdražih staza. Mislim da smo sada spremni za Austriju”, rekao je Pierre Gasly.

U Austriji će se od 3. do 5. srpnja održati prvi trkaći vikend u Svjetskom prvenstvu Formule 1 za 2020. godinu. Odgoda od gotovo četiri mjeseca u odnosu na planirani start sezone posljedica je pandemije koronavirusa, no vozači se sada napokon vraćaju u uobičajeni ritam.

Testom u Imoli oduševljen je bio i ruski pilot AlphaTaurija: “Odličan je osjećaj biti ovdje. Znam ovu stazu već neko vrijeme jer sam ovdje vozio jedan od svojih prvih testova s Formulom BMW 2010. te Formulu Renault ALPS 2012.”

“Imola je staza kojom je stvarno lijepo voziti, ima mnogo brzih zavoja i mislim da je to staza koja zaslužuje povratak u F1 kalendar. Bio je poseban osjećaj vratiti se u bolid nakon tako dugačke stanke i stvarno sam uživao.”

Related Posts