VN Nizozemske i službeno odgođena za 2021.

VN Nizozemske koja se ove sezone nakon dužeg izbivanja trebala vratiti u kalendar Formule 1 i službeno je odgođena te će utrka na stazi u Zandvoortu svoju novu premijeru imati u sljedećoj sezoni, 2021. godine.

Vijest je to koja nije dočekana s previše iznenađenja jer je bilo prilično izvjesno kako se utrka u Nizozemskoj vrlo teško može uklopiti u bilo koju verziju novoga kalendara za sezonu 2020. na kojemu se trenutno radi.

Naime, jedan od glavnih razloga zbog kojega je i službeno donesena ovakva odluka je to što u Nizozemskoj još uvijek vrijede prilično stroge restrikcije kada su u pitanju održavanja bilo kakvih događaja. S obzirom na otprije poznat stav organizatora utrke kako utrku koja je rasprodana mjesecima unaprijed nemaju namjeru održati iza zatvorenih vrata, ova je odluka zapravo i bila jedino logično i očekivano rješenje.

Jan Lammers, jedan od čelnih ljudi u organizaciji utrke u razgovoru za medije to je i potvrdio:

“Naša je utrka otkazana i održat će se 2021., kada ćemo nadam se, imati cjepiva i “novu normalnu” situaciju.”

Službena izjava organizatora utrke glasi:

“Zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, a u dogovoru s čelnim ljudima Formule 1, donesena je odluka kako se utrka za Veliku nagradu Nizozemske u tekućoj sezoni više ne može održati. U skladu s navedenim, odlučeno je kako će se utrka održati 2021. godine. Zajedno s čelnicima FIA-e i Formule 1 novi termin održavanja utrke objavit će se do kraja 2020. godine. Sve ulaznice kupljene za ovogodišnju utrku vrijedit će i za onu u 2021.,” stoji u izjavi organizatora.

O cijeloj situaciji oglasio se i spomenuti Jan Lammers koji je ustvrdio kako je ovo iako teška po svemu sudeći ipak jedina logična i ispravna odluka.

“Što se organizacijskoga dijela tiče, mi smo u potpunosti spremni za održavanje utrke za što smo zahvalni i brojnim gledateljima, kompanijama, sponzorima i Vladi. Zajedno s ljudima iz Formule 1 razmatrali smo mogućnost novoga termina održavanja utrke i u ovoj sezoni, no kako bi takva opcija značila održavanje utrke bez gledatelja odlučili smo kako trenutak proslave povratka Zandvoorta u kalendar Formule 1 na takav način ne bi bio primjeren. Stoga molio sve navijače za strpljenje jer ukoliko smo čekali dugih 35 godina, možemo još jednu,” zaključio je Lammers.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
28.05.2020. 23:47

Ništa ni od tulip derneka with number 33?

avatar
mody
28.05.2020. 18:06

nista bilo je jasno da ce postoponed pola utrka nece biti,,,,

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x