Video: Kreator Gaming Fun Cup kao uvertira u veliko finale Pro Cupa

Prije velikog finala Kreator Gaming Pro Cupa, organizatori tog prvog službenog hrvatskog natjecanja u digitalnom motorsportu na platformi Gran Turismo, željeli su gledateljima pokazati i drukčiju stranu virtualnog utrkivanja. Zabavnu stranu, a tako je nastao Kreator Gaming Fun Cup.

Za razliku od Pro Cupa, čije su utrke zamišljene kao realna simulacija natjecanja u fizičkom svijetu, Fun Cup je vozačima i gledateljima prije svega ponudio odličnu zabavu. Bila je to vožnja u opuštenom tonu, uz pregršt događanja, sudara, incidenata i preokreta.

Kreator Gaming Fun Cup vozio se na stazi Dragon Trail – Seaside, a vozači su u ruke dobili popularne “Golf jedinice”. Još su im automobili imali trkaće gume, što je dodatno otežavalo kontrolu, a naglašena je i opcija slipstreama, odnosno zavjetrine, kako bi zabava bila još veća.

Nastupili su neki od vozača Kreator Gaming Pro Cupa – Dario Šamec, Saša Egić, Hrvoje Utović, Josip Borovec, Marko Devčić, Ivica Marić i Davor Sertić, uz neke goste. Istaknimo redovnog stručnog sukomentatora Kreator TV-a i Gran Turismo eksperta Marija Mešanovića te 11-godišnjeg hrvatskog kartingaša Svena Sekulu.

Vozači su prvo odradili petominutne kvalifikacije, a nakon toga tri sprint utrke na pet krugova. U prvoj se startalo prema rezultatima kvalifikacija, u drugoj s obrnutim startnim poretkom, a u trećoj su se startne pozicije određivale nasumičnim odabirom. Nakon žestokih dvoboja u kojima je bilo doslovno svega, kao pobjednici utrka na površinu su isplivali Marko Devčić, Janko Cvitak i Dario Šamec. Iako za ukupni poredak nitko nije previše mario, recimo da su prva tri mjesta osvojili Davor Sertić, Mario Mešanović i Dario Šamec.

Nakon ove zabavne avanture i dodatne promocije digitalnog motorsporta, Kreator Gaming se vraća Pro Cupu. Veliko finale sezone, u kojem će o prvaku odlučivati Davor Sertić i Marko Devčić, održat će se 17. svibnja. Vozači će se vratiti uobičajenim automobilima “Porsche 911 RSR”, utrka će se voziti na stazi Dragon Trail – Seaside, a sve to možete pratiti putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a sljedeće nedjelje od 14 sati.

Snimku Fun Cupa možete pogledati u nastavku. Također, tu je i presjek dosadašnjih utrka Pro Cupa, ali i neke informacije o planovima za budućnost digitalnog motorsporta u Hrvatskoj.

Related Posts