Steiner: Ne bih rekao da Vettel želi u momčad iz sredine poretka

Šef Haasove momčadi u svom je stilu komentirao situaciju vezanu za budućnost Sebastiana Vettela u Formuli 1. Rekao je da ga neće zvati u svoju momčad jer si to ne može priuštiti, ali i da Nijemac karijeru neće nastaviti u nekoj od ekipa iz sredine poretka.

Sebastian Vettel napustit će Ferrari na kraju godine, a mediji ga iz dana u dan šalju prema nekoj drugoj ekipi ili pak vozačkoj mirovini. Dovodi ga se u kontekst Renaulta, Mercedesa, Aston Martina… a gdje će zaista završiti, trenutno nitko ne zna.

Momčadi koje ispadaju iz svih kombinacija su Ferrari iz kojeg Vettel odlazi, Red Bull koji ne želi dvojicu “alfa vozača” u momčadi i McLaren koji je popunio vozački par za sljedeću sezonu. Ako je za vjerovati Guentheru Steineru, Sebastian neće niti u Haas.

Na pitanje hoće li Haas poslati ponudu, Steiner odgovara: “Ne mogu si ja to priuštiti! Što se tiče Sebastiana, koji je četverostruki svjetski prvak, ne bih rekao da on želi u momčad sredine poretka.”

“Ako imate uspješnu karijeru, ono što ne želite napraviti je previše riskirati. Imam dobar odnos s njim, ali nisam mu ponudio mjesto vozača. Mislim da će to napraviti netko tko ima dublje džepove od mene!”

Za Haas će ove sezone ponovno voziti Kevin Magnussen i Romain Grosjean, što je bila prilično neobična odluka s obzirom na njihove predstave prošlih sezona. Za 2021. ugovor nemaju ni Danac ni Francuz pa ostaje vidjeti kakva će biti odluka američke momčadi.

Related Posts