VN Mađarske će vrlo vjerojatno uslijediti kao utrka nakon početka sezone 2020. koji će se održati u Austriji na Red Bull Ring.

Podsjetimo, Silverstone i Formula 1 su dogovorili sve detalje oko održavanja dvije utrke. Međutim, britanska vlada je predložila mjeru da se svi međunarodni putnici pri povratku u zemlju moraju staviti u samoizolaciju od trajanju od 14 dana.

Formula 1 je tražila izuzetak na predloženu mjeru kako bi se omogućilo održavanje utrka na Silverstoneu, ali se očekuje da će zahtjev F1 biti odbijen u petak na sastanku britanske vlade.

Hockenheim se već ranije spominjao kao favorit za zamjenu britanskih utrka unatoč tome što VN Njemačke nije bila u originalnom F1 kalendaru. Kao nova moguća destinacija sada se spominje i VN Mađarske koja bi se održala 19. srpnja uz mogućnost održavanja druge utrke. Ključni faktor u ovome je činjenica da su Red Bull Ring i Hungaroring udaljeni samo 420 kilometara.

VN SAD-a prijeti otkazivanje

Texas najvjerojatnije neće udomaćiti velike društvene događaje sve do kraja ove kalendarske godine, što uključuje i VN SAD-a koja bi se trebala održati na stazi u Austinu 25. listopada.

Austin je trenutno u trećoj fazi popuštanja mjera nakon restriktivnih mjera posljednjih tjedana. Trenutna mjera dozvoljava okupljanja deset ljudi niskog rizika. Za održavanje VN SAD-a bilo bi potrebno da se Austin pomakne u prvu razinu popuštanja mjera, a i tada bi to bilo pod upitnikom.

“Veliki javni događaji su prva stvar koju smo otkazali i zadnja stvar koju ćemo vratiti zato što predstavljaju veliki rizik,” rekao je Dr Mark Escott.

Šef staze u Austinu nije dao nikakvu konkretnu izjavu za budućnost utrke.

“Ne mogu ništa reći. Trenutno zakon zabranjuje sva okupljanja s velikim brojem ljudi, stoga se naša staza ne može otvoriti,” kaže.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LUTHER

bilo bi dobro kada bi se moglo, ak je tehnički moguće, ako se utrke održavaju dva puta na isti nači, da se primjeni recimo, ili utrka u obrnutom smjeru ili ak se nekako može to napraviti, da se na neku ruku primjene pravila iz drugih serija, npr jedna utrka s jednom postavkom bolida, a druga sa drugačijim postavkama, ili donijeti joše jedan set drugačijih guma…

avatar
Član
mody

onda cem,o imati samo 11 uitrka zaTO vratite estoril iimolu