Silverstone i Austin vjerojatno otkazani, Hungaroring spreman

VN Mađarske će vrlo vjerojatno uslijediti kao utrka nakon početka sezone 2020. koji će se održati u Austriji na Red Bull Ring.

Podsjetimo, Silverstone i Formula 1 su dogovorili sve detalje oko održavanja dvije utrke. Međutim, britanska vlada je predložila mjeru da se svi međunarodni putnici pri povratku u zemlju moraju staviti u samoizolaciju od trajanju od 14 dana.

Formula 1 je tražila izuzetak na predloženu mjeru kako bi se omogućilo održavanje utrka na Silverstoneu, ali se očekuje da će zahtjev F1 biti odbijen u petak na sastanku britanske vlade.

Hockenheim se već ranije spominjao kao favorit za zamjenu britanskih utrka unatoč tome što VN Njemačke nije bila u originalnom F1 kalendaru. Kao nova moguća destinacija sada se spominje i VN Mađarske koja bi se održala 19. srpnja uz mogućnost održavanja druge utrke. Ključni faktor u ovome je činjenica da su Red Bull Ring i Hungaroring udaljeni samo 420 kilometara.

VN SAD-a prijeti otkazivanje

Texas najvjerojatnije neće udomaćiti velike društvene događaje sve do kraja ove kalendarske godine, što uključuje i VN SAD-a koja bi se trebala održati na stazi u Austinu 25. listopada.

Austin je trenutno u trećoj fazi popuštanja mjera nakon restriktivnih mjera posljednjih tjedana. Trenutna mjera dozvoljava okupljanja deset ljudi niskog rizika. Za održavanje VN SAD-a bilo bi potrebno da se Austin pomakne u prvu razinu popuštanja mjera, a i tada bi to bilo pod upitnikom.

“Veliki javni događaji su prva stvar koju smo otkazali i zadnja stvar koju ćemo vratiti zato što predstavljaju veliki rizik,” rekao je Dr Mark Escott.

Šef staze u Austinu nije dao nikakvu konkretnu izjavu za budućnost utrke.

“Ne mogu ništa reći. Trenutno zakon zabranjuje sva okupljanja s velikim brojem ljudi, stoga se naša staza ne može otvoriti,” kaže.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

bilo bi dobro kada bi se moglo, ak je tehnički moguće, ako se utrke održavaju dva puta na isti nači, da se primjeni recimo, ili utrka u obrnutom smjeru ili ak se nekako može to napraviti, da se na neku ruku primjene pravila iz drugih serija, npr jedna utrka s jednom postavkom bolida, a druga sa drugačijim postavkama, ili donijeti joše jedan set drugačijih guma…

mody

onda cem,o imati samo 11 uitrka zaTO vratite estoril iimolu

Related Posts