Russell: Prvih nekoliko utrka bit će prilika za Williams

Dok traje izolacija zbog koronavirusa, vozačima Formule 1 ne preostaje ništa drugo osim treniranja, natjecanja u virtualnim utrkama i razrade strategije za trenutak kada se budu vratili za upravljače pravih bolida. Vozač Williamsa George Russell već je razradio plan kako bi što bolje iskoristio nespremnost svojih rivala jednom kada počne nova sezona.

Britanski vozač je otkrio da je uz virtualno utrkivanje, gradnju vlastite teretane i razne kućne aktivnosti, svoje vrijeme posvetio i napornom treniranju kako bi se što bolje pripremio za početak sezone, no priznao je da koliko god se vozači budu pripremali, prvih nekoliko trkaćih vikenda bit će fizički vrlo naporni:

“Ova izolacija pruža mi priliku za dodatno poboljšanje kondicije, no mislim da će nam svima biti izuzetno teško. Možete trenirati koliko god hoćete, no očito je da gubite trkaću kondiciju”, rekao je Russell.

“Trčanje u dvorištu ili dizanje utega u teretani ne može zamijeniti vožnju na Silverstoneu brzinom od preko 300 km/h, pa će G-sila snažno djelovati na nas na prvom slobodnom treningu kada se vratimo. No, kao što sam rekao, radim sve što mogu da budem spreman za taj trenutak”, dodao je George.

Čelni čovjek Formule 1 Chase Carey početkom tjedna je izjavio da je cilj započeti sezonu 5. srpnja u Austriji te uvodni dio sezone koncentrirati oko europskih utrka. Russell je uvjeren kako će Williams, koji je osvojio samo jedan bod prošle sezone, ali i pokazao veći potencijal na ovogodišnjim predsezonskim testiranjima, imati pravu priliku ostvariti dobar rezultat u nekoliko uvodnih utrka:

“Obično su svi na izuzetno visokom nivou. To su najbolji vozači na svijetu i uvijek toliko vozimo da svi već uđu u rutinu, no mislim da odgoda sezone daje priliku nekim vozačima da okrenu situaciju u svoju korist kada se vratimo utrkama. Ako vozači budu izvan forme i budu radili pogreške, to bi se moglo događati u nekoliko uvodnih utrka, tako da moram osigurati da ja ne budem jedan od njih“, smatra Russell.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Russell će ih sve zgazit..mislim u ovim virtualnim igricama..ali vidi se da je dobar materijal..treba što prije do Mercedesa da ga Max ne zaskoči..ili pričekat da Lewis ode u penziju.

LHx6

Klasa optimist.

mody

rusel misli kao da je ovo 1997 ibolid willamsa uh kad bi bar bio medu top 10 za početak

Related Posts