Ricciardo neće imati status vozača br. 1 u McLarenu

Daniel Ricciardo iduće sezone neće imati status prvog vozača u redovima McLarena, tako kaže šef momčadi Andreas Seidl.

Australac se iduće godine pridružuje ekipi iz Wokinga nakon dvije godine u Renaultu. Dolazi na mjesto Carlosa Sainza koji ide u Ferrari. Ricciardu će društvo u momčadi praviti mladi i perspektivni Lando Norris, Britanac koji je u 2019. vozio svoju prvu sezonu u Formuli 1.

Ricciardo je daleko iskusniji vozač od Norrisa ostvarivši 171 utrku i sedam pobjeda u svojoj F1 karijeri. Unatoč tome, neće uživati u statusu preferiranog vozača.

“Dokle god sam ja vođa momčadi neće postojati broj 1 na početku sezone,” kazao je Seidl. “Dug je put ispred nas i trebamo dva vozača koji su jednaka jedan drugome kao što smo imali u 2019.”

“S Landom i Danielom imamo fantastičan duo. Nevjerojatni su vozači, ali su i odlični u poslovnom smislu za promociju McLarena kao brenda.”

Ricciardo je već godinama popularan zbog svoje karizmatične osobnosti zbog čega je omiljen među navijačima, dok je Lando Norris vrlo brzo izgradio reputaciju šaljive osobe.

20-godišnji Britanac je rekao da se veseli utrkivanju s Ricciardom sljedeće godine.

“Iduća godina će biti dobra. Veselim se onome što slijedi,” rekao je.

“S Ricciardom već imam nekoliko odličnih trenutaka iz posljednjih godina. Odlično se slažem, fantastična je osoba.”

“Još uvijek nas čeka ova sezona. Carlos i ja još uvijek imamo posao koji trebamo obaviti, tek nakon toga ćemo se moći osvrnuti na ono što će tek slijediti.”

“Ali sigurno se veselim što će Daniel postati moj momčadski kolega, bit će zabavno!”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bilal

Haha pa mi vec znamo ko ce biti broj 1

Desmosedici

Stvarno su smiješni ovi u Mclarenu. Po ovome ispada da su kupili skupog renomiranog vozača da ih zabavlja..pa nije F1 Muppet show..nisu trebali trošit novce na takvog vozača ako mu ne mogu dati pristojan bolid sposoban za pobjede ili barem za postolja i garantirati mu ovlasti prvog vozača. Ako to bude tako, bolje da su te novce uložili u bolid i organizaciju momčadi.

LHx6

Opet, nekima ništa nije dokaz.

Ti imaš hejt i tebi odgovara da je ovo laž. S druge strane kad je Seb broj 1 i to izjave u Ferrariju vama kad ga dobije Lec je dokaz da su tu neke mračne sile i da ipak Seb nije broj 1.

Desmosedici

Stvarno, ne razumijem što je pisac htio reći..nešto kao Kafka?

LHx6

Sve što se ne slaže s tvojom filizofijom je laž. Kako bi inače kroz argumentiranu raspravu uvidio da nisi u pravu. Mora biti laž, zar ne?

McLaren nema pametnija posla nego lagati tebe kroz medije jel Ricci broj 1 ili nije. Prošla su vremena kad je bilo zabranjeno u F1 imati timske odredbe i kad su se koristile šifre. Nema nikakvog razloga za ovakve laži zato i nisu laži.

Desmosedici

Ima Mclaren ozbiljnijih problema od toga..ali mislim, glupo je dovesti skupog i renomiranog vozača pa ga onda zavlačit ili lagat javnost..nemaju nikakva tazloga da ne reču: Kupili smo vrhunskog skupog vozača i on je naš vozač broj 1. To bi bilo pošteno prema svakome.

Related Posts