Tužna vijest zadesila je hrvatski automobilizam. U ponedjeljak navečer preminuo je Krešo Merlić.

Pravi majstor tehničkih disciplina i višestruki prvak Hrvatske, Zagrepčanin Krešo Merlić, preminuo je u ponedjeljak navečer od posljedica prometne nesreće u 45. godini života.

Krešo je bio član legendarne zagrebačke automobilističke obitelji, koja je kroz četiri naraštaja sudjelovala na različitim automobilističkim natjecanjima, a i danas stopama svojih predaka ide Krešin sin Dario. Cijelu karijeru branio je boje Auto karting kluba Zanatlija.

Brojne trofeje prikupio je u svojoj karijeri Krešo Merlić i bio je majstor baratanja automobilom na malom prostoru. Njegove vožnje mogli smo gledati na natjecanjima autoslaloma i OSV-a. Potreseni ovom tužnom viješću, od Kreše se opraštaju njegovi kolege i prijatelji.

U nastavku tekst Jasne Brčić Mihok, objavljen na stranicama Zagrebačkog automobilističkog saveza.

Danas je tužan, pretužan dan, jer smo saznavši za tragičnu smrt našeg Merle, našeg Kreše, ostali bez daha. I ne možemo disati, ne možemo zamisliti utrke bez njegovog osmjeha, bez njegove blagosti kojom je uvijek zračio, bez njegove ljubavi prema automobilizmu i čunjevima, bez njegovih prijatelja.

Svi mi automobilisti smo uvijek disali kao jedna velika obitelj, a za njega bi se to pogotovo moglo reći, budući da potjeće iz najdugovječnije automobilističke obitelji, jer Krešo je bio treća generacija, a njegov sin Dario četvrta generacija.

Krešu sam poznavala punih trideset godina, gotovo da nije bilo utrke na kojoj je on bio, da nisam tu bila i ja, pa je to ustvari jedan čitav život. I zato sada najiskrenije mogu priznati da sam Merlu i Tomicu uvijek smatrala kao svoju pravu djecu. Zato želim izraziti duboku sućut čitavoj obitelji Merlić, svim njegovim dečkima i curama z brega, njegovom AKK Zanatliji u kojoj je isto tako stekao puno dobrih i vjernih prijatelja.

Izrazima sućuti se pridružuju generacije i generacije nas dugoselaca, jer mnogi su uz Krešu poznavali i njegovog tatu, a i djeda, koji je još davnih dana vozio moto utrke u Dugom Selu. Također iskrena sućut i u ime Upravnog odbora Zagrebačkog automobilističkog saveza i svih njegovih članova.

Posljednji ispraćaj Kreše Merlića održat će se u četvrtak 21.05.2020. u 15 sati na Šestinskom groblju.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o