Coulthard: Vettel bi bio briljantan dodatak Aston Martinu

Od objave odlaska iz Ferrarija na kraju sezone, F1 zajednica ne prestaje se baviti temom budućnosti Sebastiana Vettela. Hoće li otići u vozačku mirovinu ili nastaviti voziti? Ako će nastaviti, u kojoj momčadi? Vrtjele su se razne priče, a sada je David Coulthard zakotrljao novu. Zašto Vettel ne bi otišao u Aston Martin?

Kad su Ferrari i Sebastian Vettel objavili prekid pregovora o novom ugovoru, odmah se počelo nagađati o tome gdje leži Nijemčeva budućnost. U vozačkoj mirovini ili ipak ima još vatre za nastavak natjecanja u nekoj drugoj momčadi?

Kao moguće destinacije prvo su iskočili McLaren i Renault. U međuvremenu je McLaren potvrdio odlazak Sainza i dolazak Ricciarda, a kad je Renault u pitanju, mjesto je još uvijek otvoreno. Također, neke Wolffove izjave protumačene su kao određeni interes Mercedesa prema Vettelu, a ako je kraj svega toga nedostajalo dobrih priča, evo što kaže David Coulthard.

“Hoće li Vettel otići u Aston Martin? Kupiti dionice i započeti novu fazu svoje karijere – to bi mogla biti opcija, bilo bi to nešto iznenađujuće.

“Mnogo je zanimljivih stvari koje bi mogle biti u igri. Lawrence Stroll ima velike planove za uspješnu budućnost Aston Martina, a u ovoj fazi njegove karijere, Vettel bio briljantan dodatak takvoj momčadi. U pogledu znanja i iskustva iz Red Bulla, znanja i iskustva iz Ferrarija.”

Momčad Racing Pointa od sljedeće godine postaje Aston Martin i dovođenje četverostrukog prvaka svijeta sigurno bi predstavljalo veliki korak, ali Coulthardova teorija ima jednu prepreku. Sergio Perez ima ugovor s Racing Pointom do kraja 2022. godine, a drugi vozač momčad, koji još nema potvrđen ugovor za sljedeću sezonu, je vlasnikov sin Lance Stroll.

Za Coultharda ipak ništa nije nemoguće: “Obično sam na stvari gledao ovako – ako nešto možete zamisliti u Formuli 1, onda je moguće. Da mi je netko tijekom karijere rekao da je Bernie Ecclestone kupio Ferrari i postavio sebe za prvog vozača – moglo bi se dogoditi! Bilo bi ekstremno nevjerojatno, ali nikad se ne treba kladiti protiv bilo čega u ovoj industriji.”

Što se pak opcije s Mercedesom tiče, David je mišljenja da bi Vettel mogao dobro doći Wolffu i ostalim čelnicima momčadi kad će se pregovarati s Hamiltonom o novom ugovoru.

“Koliko god oni voljeli Lewisa, Mercedes i Toto su poslovni ljudi, a ne dobrotvori. Neće oni reći Lewisu: ‘Jako te volimo, evo ti prazan ček. Upiši iznos, a mi ćemo onda pronaći način kako da ti to platimo.’ Željet će ga platiti što je manje moguće, a više novca investirati u posao, a Hamilton će, naravno, tražiti maksimum.”

“Seb je trenutno u poziciji u kojoj mora procijeniti svoje pregovaračke zahtjeve, a jedino mu je Mercedes sigurna oklada po pitanju performansi prije nego se okrene nepoznatome u obliku Renaulta ili Aston Martina”, kaže Coulthard.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Dosta puta me nisu baš nešto “oduševile” izjave Davida Coultharda. Ovo je rekao dosta dobro..ipak je bio vozač F1 i sada se neprestano “vrti” u svijetu F1..znači, da je upućen u mnoge stvari iznutra..insajder.

Related Posts