Brown: Vettela nismo ni razmatrali

Šef McLarena Zak Brown izjavio je kako u odabiru zamjene za Carlosa Sainza nisu uopće uzimali Sebastiana Vettela kao opciju, nego je od početka glavni kandidat bio Daniel Ricciardo. Također, prema njegovom mišljenju, u Ferrariju bi moglo još malo “iskriti” do kraja 2020. u odnosu između Leclerca i Vettela.

Rekao je kako je već ove zime znao da je velika šansa da Sainz ode u Ferrari i kako je bio u kontaktu s ekipom iz Maranella. U isto vrijeme su u McLarenu odlučili posvetiti se dovođenju Ricciarda kao zamjenu.

“Seb je fantastičan vozač i četverostruki prvak, no mislim kako nismo imali previše kontakta i od početka smo znali da ćemo se dogovoriti ili s Carlosom ili s Danielom. Nismo nikoga drugog uzimali u obzir osim njih dvojice, a kad je Seb objavio odlazak iz Ferrarija već smo bili duboko u pregovorima [s Danielom],” rekao je Zak.

Zak dodaje kako je znao da Sainz čeka svoju priliku u Ferrariju te je službeno dobio dopuštenje momčadi da pregovara s drugim ekipama.

“Došao sam učiti u F1 i ne očekujem ništa manje od neočekivanog. Nakon prošle sezone smo razgovarali s Carlosom o budućnosti i želi li ostati s nama ili krenuti dalje, u Ferrari. Imamo vrlo dobar i otvoren odnos s Carlosom, njegovim ocem i menadžmentom.”

“Ništa nas nije iznenadilo, kako možete vidjeti vrlo brzo smo mi objavili dogovor s Danielom i vrlo brzo je Carlos objavio svoje planove. Zajedno smo prolazili kroz ovaj proces. Mislim da bi razvoj događaja bio potpuno isti i da nije bilo ovog razvoja događaja oko COVID-a.”

Dotaknuo se i odnosa unutar Ferrarija te očekuje kako će odnos ostati nategnut kao krajem 2019.

“Očito je atmosfera u Ferrariju vrlo napeta. Odnos između vozača i menadžmenta nije baš idiličan i mislim da je to samo nastavak na događaje iz Brazila. No, to nam može donijeti uzbudljivosti na stazi kad počne sezona. Možda bude burniji odnos ove godine.”

Prema Brownu, jedina prilika za Vettela je mjesto u Renaultu.

“Izgleda da za Sebastiana nema mjesta u Mercedesu ili Red Bullu, McLaren također, iz Ferrarija odlazi, tako da mu je zasad najbolja opcija Renault. Sad se postavlja pitanje želi li Sebastian biti u momčadi koja sigurno neće pobjeđivati 2021. godine. Naravno, velika su ekipa i napreduju prema naprijed, no mislim da Seb ne želi opet prolaziti kroz faze “restarta”. U tom slučaju, kao opcija je i odlazak iz sporta, nažalost,” zaključio je Brown.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Panzer

Aaaaaaahahahaha!

Desmosedici

Jeli to šteka anlaser na Perkinsu?

Desmosedici

Goni to u IMT Rakovicu da ti poprave.

LHx6

Sad ćemo vidjeti koliko je dobar Sainz. Leclerc je brz i agresivan. Bit će interesantno pratiti taj duel.

Zasad nrma potvrde da je netko broj 2 što je odlično.

mody

nek dode uwilams

klepesina

vetel bi sad u merceds jedino al tamo je betonirano posle botasa dolazi rusell i max verstapen posle hamiltona

LHx6

Nije baš sigurno za Merc 2021. Biti će tu još preslagivanja 😁

Desmosedici

Da, možda dođe mali Švabo..da se vrati kući..u Englesku..Hahahaha!

Related Posts