Albon ne žali zbog najmračnijeg trenutka u svojoj karijeri

Alex Albon otkrio je kako je naučio živjeti bez žaljenja, nakon što je proživio najmračniji trenutak u svojoj karijeri u Formuli 1. Taj se trenutak odnosi na izbacivanje iz Red Bullovog programa mladih vozača 2012. godine. Rođeni Britanac koji vozi pod tajlandskom zastavom oporavio se nakon gubitka potpore austrijske momčadi zbog loših rezultata te je prošle sezone zaradio drugu priliku, sedam godina nakon otpuštanja.

Albon je vozeći za Toro Rosso odmah oduševio svoje poslodavce, iako nije imao prethodno iskustvo natjecanja u bolidu Formule 1. Nakon samo 12 utrka senzacionalno je promoviran u Red Bull, zamijenivši pritom Pierrea Gaslyja, čijim izvedbama u Milton Keynesu nisu bili zadovoljni. U nastavku sezone u devet je utrka zabilježio osam plasmana među šest najboljih vozača. Zbog toga je nagrađen ostankom u prvoj momčadi Red Bulla i u 2020. godini. U razgovoru za službenu stranicu Formule 1, izjavio je:

„To iskustvo dalo mi je osjećaj da sam prošao najgore i da se uvijek mogu vratiti na pravi put. Čini mi se da ne osjećam prevelik pritisak zato što smatram da nakon što sam to preživio, mogu preživjeti bilo što drugo.“

„Nosim to sa sobom, sa svime što radim. Čak i kod prelaska iz Toro Rossa u Red Bull mislio sam kako neću žaliti ako i ne uspijem. Već sam to prošao i uspio, pa zašto ne bih opet? To me učinilo puno jačim“, dodao je.

Albon priznaje da mora napraviti određena poboljšanja u svojoj drugoj sezoni u Red Bullu, no uvjeren je kako se nalazi u dobroj poziciji da u novoj sezoni smanji zaostatak za momčadskim kolegom Maxom Verstappenom. U nastavku razgovora pojasnio je:

„Moja strana garaže relativno je nova, tek moramo razviti svoj odnos. Zajedno smo tek šest ili sedam mjeseci, još uvijek učimo i još uvijek nam je sve novo. Sjeli smo zajedno, odredili naše ciljeve i što ja osobno još mogu poboljšati te sada imamo jasnu sliku. Osjećaj je stvarno dobar.“

„Znam na čemu moram raditi, no također moram razumjeti i kako to postići te kako izvući najviše moguće iz situacije. Imamo neke ideje o tome na što moramo ciljati kako bismo mene i bolid doveli u što bolji položaj“, zaključio je Albon.

Related Posts