Španjolska želi jedan od ljetnih termina u novom kalendaru Formule 1 za 2020.

Velika nagrada Španjolske na stazi Catalunya pored Barcelone trebala se održati 10. svibnja, no morala je biti otkazana zbog pandemije koronavirusa. Nakon najave da Formula 1 želi održavati europske utrke tijekom ljetnih mjeseci, Španjolci poručuju kako su spremni za organizaciju jednu od utrka.

U ponedjeljak je i službeno potvrđeno kako ove godine neće biti održana Velika nagrada Francuske, ali ubrzo nakon toga javnosti se obratio CEO Formule 1 Chase Carey i otkrio okvirni plan za održavanje utrka tijekom ove godine.

Plan je započeti sezonu u Austriji prvog vikenda u srpnju, a tijekom srpnja, kolovoza i početkom rujna utrke bi se održavale u Europi. Organizatori Velike nagrade Španjolske na stazi Catalunya izrazili su svoju želju za organizacijom jedne od tih ljetnih utrka.

“Od samog početka želimo biti na istoj strani i to smo ponudili Chaseu Careyju. Ako oni misle da mi možemo pomoći Formuli 1 da bi u budućnosti imala snažnije i bolje Svjetsko prvenstvo, mi ćemo biti tu. Tako postupamo od početka suradnje do danas.”

“Ponudili smo mogućnost organizacije utrke u Barceloni, budući da imamo tridesetogodišnje iskustvo i dobru lokaciju po pitanju logistike. U stalnom smo kontaktu s Formulom 1 i vodimo razgovore o novom datumu u sezoni. Kao što je Chase rekao, sezona će startati u Europi tijekom srpnja i kolovoza, a mi ćemo biti tu negdje sigurno”, poručio je Joan Fonsere, glavni direktor staze Catalunya.

U normalnim okolnostima Španjolcima ljetna utrka ne bi odgovarala zbog turističke sezone, no ova je godina specifična pa Fonsere smatra da neće biti problema.

“Pitali su nas postoji li neki datum koji za nas nije moguć, a mi smo odgovorili da ne postoji. Želimo održati utrku i možemo organizirati sve što treba da bismo pomogli Formuli 1. U normalnoj godini, tijekom kolovoza su svi u Španjolskoj na odmoru, ali 2020. je specifična godina s kompletno drukčijim kalendarom.”

“Prije godinu dana rekao bih ‘samo ne kolovoz’, ali sada je u redu. Reducirani format natjecanja bio bi dobra polazišna točka, ne samo za stazu, već i za hotele u okruženju, a da se pritom ne kreće odmah punim gasom. Možemo održati event bez gledatelja već za dva ili tri tjedna, naš je stroj spreman kad dobijemo zeleno svijetlo”, izjavio je Fonsere.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

mozda na jesen

Related Posts