Rosberg traži od Formule 1 kreativno rješenje za kalendar

Nico Rosberg smatra kako Formula 1 mora pronaći kreativno rješenje za kalendar te se zalaže za vikende s dvije utrke. Osam ovogodišnjih velikih nagrada već je odgođeno ili otkazano, a sezona bi po trenutnom rasporedu trebala početi u Kanadi sredinom lipnja. Ni to nije sigurno, budući da organizatori srpanjske Velike nagrade Velike Britanije još uvijek nisu odlučili hoće li se njihova utrka održati.

Ako se utrka u Silverstoneu održi prema rasporedu ili zauzme svoje mjesto kasnije u kalendaru, u BRDC-u su predložili održavanje više od jedne utrke na njihovoj stazi, a pojavila se i ideja vožnje u suprotnom smjeru. Za sada sve to još stoji u zraku jer još nitko sa sigurnošću ne može znati kada će sezona početi.

Liberty Media ima potpunu kontrolu nad slaganjem kalendara te se nadaju kako će moći biti održano između 15 i 18 utrka. Rosberg misli da bi vlasnici Formule 1 trebali potražiti kreativne načine kako odraditi sezonu. U razgovoru za Sky Sports News, izjavio je:

“14 utrka zvuči dobro, no ako brojka bude manja, vlasnici bi morali nešto poduzeti. Naravno da se sezona može produžiti, postoje i ideje da potraje do siječnja, mogu se održavati i vikendi s dvostrukim programom, ali moraju postati kreativni jer ljubitelji Formule 1 žele vidjeti što je moguće više od Svjetskog prvenstva.”

“Svi smo bili vrlo uzbuđeni iščekujući početak sezone. Naravno, u situaciji kada moramo ostati kod kuće, gledanje utrka Formule 1 na televiziji bila bi zabavna distrakcija, no nažalost, to očito nije moguće. Osobno i dalje jedva čekam početak sezone, u kojem god trenutku se on dogodi i nadam se da će uspjeti pronaći kreativan način za to,” rekao je Nico.

Svjetski prvak iz 2016. godine volio bi da vodeći ljudi sporta uzmu u obzir održavanje dviju utrka tijekom istog vikenda. Smatra da bi to čak moglo dovesti i do iznenađujućeg svjetskog prvaka.

“Vikendi s dvostrukim programom bili bi potpuno različiti. Pravite planove za sezonu na način na koji bi ona trebala biti održana, no odjednom morate voziti dvije utrke u istom vikendu, što bi sve promijenilo. Način na koji koristite motore, sve je drugačije, tako da bi to bilo vrlo složeno.”

“Za odluku o tako velikoj promjeni bio bi potreban jednoglasan dogovor među svim momčadima. To bi definitivno bilo moguće jer svi žele fanovima Formule 1 priuštiti sjajnu sezonu. Bilo bi sjajno vidjeti dogovor o takvoj neobičnoj ideji kako bi se stvorila prava predstava za navijače,” smatra Nijemac.

“To bi povećalo šansu da dobijemo iznenađujućeg prvaka jer s manjim brojem utrka sreća može imati veću ulogu. Činilo mi se da bi Red Bull i Max Verstappen ove sezone mogli ozbiljno ugroziti Mercedes i krenuti u lov na sami vrh, stoga bi kraća sezona povećala njihove šanse za osvajanje naslova,” zaključio je Rosberg.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

nece je biti sta ce 7 uteka na silverstonu?ukinite ovu szonu igotovo good job carey

Related Posts