Nove loše vijesti za VN Nizozemske, vlasti zabranile javna okupljanja do 1. rujna

Velika nagrada Nizozemske trebala je imati spektakularni povratak u Formulu 1 početkom svibnja. Zbog pandemije koronavirusa utrka je odgođena, a eventualno održavanje te utrke tijekom ljetnih mjeseci upravo je postalo manje vjerojatno.

Povratnička utrka na stazi Zandvoort, prva nakon 1985. godine, bila je zakazana za 3. svibnja, međutim širenje koronavirusa prisililo je organizatore na odgodu, uz nadu da bi se utrka mogla smjestiti u ljetne mjesece, primjerice u kolovoz.

Međutim, nizozemske vlasti donijele su odluku o zabrani javnih okupljanja sve do 1. rujna, uključujući sportske događaje, glazbene festivale i sve slične aktivnosti.

Javnosti se na konferenciji za medije obratio premijer Mark Rutte: “Bolje je biti oprezan nego kasnije žaliti. Volio bih reći da sve može normalno krenuti, ali to bi bilo vrlo opasno. Vidimo mala poboljšanja u podacima, ali zamislite da relaksiramo neke mjere i time uzrokujemo nova žarišta virusa. To je nešto što apsolutno ne želimo.”

U Nizozemskoj su od koronavirusa do sada preminule gotovo četiri tisuće ljudi, a ukupno zaraženih je nešto manje od 35 tisuća. Hoće li ova odluka vlade dovesti do otkazivanja VN Nizozemske, tek treba vidjeti.

Kad je sezona Formule 1 u pitanju, mnoga pitanja i dalje ostaju otvorena. Službeno kao prva utrka još uvijek stoji VN Francuske 28. lipnja, ali očekuje se odgoda te utrke, budući da je Francuska zabranila javna okupljanja do sredine srpnja.

Sljedeća je po redu Austrija, što je realnija opcija za start sezone jer su organizatori poručili da bi bili spremni održati utrku čak i bez gledatelja na tribinama, ako svi ostali uvjeti za održavanje utrke budu zadovoljeni. Također, do kraja ovog mjeseca trebala bi biti poznata sudbina utrke na Silverstoneu. Ili možda dviju utrka, budući da se dosta govori o dvostrukom programu na britanskoj stazi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Znate ono, kad je lisica htjela jesti grožđe, al nikak da dođe do grozda. Kad je odustala, rekla je: “Ma sigurno je kiselo”. Tak i ja velim:”Tak i onak bi Mercedes pobedil”.
A sad lijepo molim Ferrarijevce da me nagrade minusima, jer ne kuže ironiju!

mody

katastrofa cijela sezona otisla k vragu zao mi je sta nece biti ove legendarne staze, evo kakva nassezona očekuje prazne tribine 1 vn austrije 2 vn britanije 3 vn britanije 4 vn abudabija

Desmosedici

Nema nikakve štete..neka idu u Englesku ili Austriju..i tamo mogu Maxu namjestit pobjedu..bez ikakvih problema.

Related Posts