Kreću službena hrvatska natjecanja u digitalnom motorsportu

ZAGREB, 23.4.2020. – Hrvatska među prvima u svijetu starta sa službenim natjecanjima u digitalnim disciplinama, a očekuje se da će prva natjecanja u igri Gran Turismo Sport započeti za otprilike tri tjedna! U prva 24 sata rada sustava E-licenci prijavilo se preko stotinu natjecatelja!

Svijet igara i online natjecanja rapidno se širi tijekom pandemije koronavirausa. Dok cijeli sport stoji – digitalna borilišta ne miruju. Hrvatski auto i karting savez prvi u svijetu usvojio je E-licencu, natjecateljski dokument s kojime će se svi koji žele moći okušati u službenim natjecanjima koja kreću kroz koji tjedan!

Cijena E-licence je 100 kuna godišnje, a uz nju natjecatelji, koji E-licencom postaju i
službeni dionici motorsporta u Hrvatskoj i svijetu, dobivaju niz pogodnosti poput vouchera za iRacing, velikih popusta na natjecateljsku opremu i ostalih benefita. E-licence izdaju se online na adresi https://haks.hr/e-licence/, a čitav postupak iznimno je jednostavan.

Ove godine očekuje se nekoliko službenih natjecanja. Prvo kreće Gran Turismo Sport, a potom slijede iRacing i Formula 1. Pobjednici natjecanja postaju službeni reprezentativci Hrvatske te odlaze na svjetske igre “FIA Motorsport Games”. Sistem je pušten online prvom E-licencom koju je upisao predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i član FIA radne grupe za digitalni motorsport, Davorin Štetner.

“Iznimno sam uzbuđen startom službenih natjecanja, a veseli me i činjenica kako je Svjetska automobilistička federacija pohvalila hrvatski model te se čak razmatra i sustav E-licenci za cijeli svijet po modelu Hrvatske! Dobivam pozive iz cijelog svijeta od saveza koji žele sličan model. Dok sport stoji mi smo napravili veliki posao te zahvaljujem kolegama u Komisiji za digitalni motorsport”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Sustav natjecanja i E-licenci nadograđivat će se kroz vrijeme te se očekuje mnogo partnera koji će osigurati brojne benefite za sudionike!

Related Posts