Ležerni i opušteni Kimi Räikkönen te žestoki i odlučni Fernando Alonso možda se čine kao potpune suprotnosti, no Romain Grosjean, bivši momčadski kolega obojice vozača, otkrio je kako su u jednome segmentu njih dvojica iznenađujuće slični.

U nedavnom razgovoru s Willom Buxtonom koji je upitao Grosjeana kojem se momčadskom kolegi najviše divi, a Francuz je između ostalih dijelio bokseve s Alonsom u Renaultu 2009. godine te s Räikkönenom u Lotusu 2012. i 2013. godine, odgovorio je:

“Teško mi je reći. U Formuli 1 sam počeo voziti uz Alonsa, vratio sam se vozeći uz Räikkönena, a sada vozim uz Kevina Magnussena, tako da mi je vrlo teško odgovoriti. Mnogo sam naučio od Fernanda i Kimija, na iznenađujuće sličan način.“

Zajedno su ostvarili 53 pobjede, tri naslova prvaka i 200 pobjedničkih postolja, obojica su rođeni pobjednici, a Grosjean je primijetio da je njihov pristup trkaćem vikendu također vrlo sličan:

“Mnogi misle da su vrlo različiti, no kada bi krenuo prvi slobodni trening, razmišljali su samo o tome kako će izgledati start u nedjelju, to je sve što ih je zanimalo.”

“Nije im bilo važno jesu li brzi ili spori na slobodnom treningu, on im je služio samo kao priprema za utrku, a kada ste mladi vozač, želite biti brzi u svakoj sesiji. Kada postanete iskusniji, shvatite da uvjeti u nedjelju mogu biti bitno drugačiji te se morate prilagoditi i promijeniti pristup”, objasnio je Grosjean.

Francuski vozač u iščekivanju je svoje pete sezone u Haasu i treće s Kevinom Magnussenom kao momčadskim kolegom te je pun hvale za Danca:

“Vrlo je brz i pravi rival unutar momčadi, teško ga je pobijediti. Pravi je Viking, nikada neće popustiti, odličan je. Nije mi se sviđao prije no što smo postali momčadski kolege, no kada ste u istoj momčadi, vidite da se bori najjače što može kako bi momčadi donio bodove, to je nevjerojatno.”

Dva su se Haasova suvozača nekoliko puta sudarila tijekom prošle sezone, a najpoznatiji su primjeri Silverstone i Hockenheim, no Grosjean inzistira kako je sve to sada iza njih:

“Prošle smo godine imali nekoliko sudara, no razgovarali smo i prilagodili način na koji se međusobno utrkujemo. Imali smo različita stajališta, no sada smo se usuglasili i situacija je prilično dobra”, zaključio je Francuz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o