Coulthard: Albon sjedi u jednom od najzahtjevnijih sjedala u Formuli 1

David Coulthard, bivši vozač Williamsa, McLarena i Red Bulla, pohvalio je Alexandera Albona za ono što čini od dolaska u Formulu 1. Škot smatra da je Albonova pozicija jedna od najkompliciranijih na gridu.

Alexander Albon prošle je godine bio debitant u Formuli 1. Sezonu je započeo u Toro Rossu, no spletom okolnosti već je u drugom dijelu Prvenstva sjeo u bolid Red Bulla, zamijenivši mjesta s Pierreom Gaslyjem.

Bilo je to ostvarenje sna za Tajlanđanina, no uloga drugog vozača Red Bull Racinga, uz Maxa Verstappena, nije nimalo jednostavna. Baš je Gasly najbolji primjer kako lako stvari mogu poći po zlu.

No, Albon se dobro snašao. Osvojio je bodove na osam od devet utrka u bolidu Red Bulla. Bio je i na pragu prvog postolja na VN Brazila, no sudar s Lewisom Hamiltonom izbacio ga je iz te utrke.

Da Albon radi fantastičan posao, slaže se i David Coulthard, koji dobro poznaje prilike u Red Bullu: On trenutno sjedi u jednom od najzahtjevnijih sjedala u Formuli 1.”

“Max je odličan talent i pravi pobjednik, koji poznaje tu momčad uzduž i poprijeko. Međutim, Alex je fantastičan i karakterizira ga izuzetna ustrajnost”, kaže Coulthard.

Od dolaska u Red Bull, Albon je osvojio 76 bodova. Verstappen je u istom periodu uspio osvojiti 97. Njihov odnos bit će vrlo zanimljivo pratiti kad krene nova sezona, a bit će to pravi pokazatelj realnih mogućnosti Alexandera Albona.

Related Posts