Velika nagrada Bahreina bit će prva utrka Formule 1 koja će se voziti pred praznim tribinama. Razlog je strah od širenja koronavirusa.

Samo nekoliko dana nakon što su zaustavili prodaju ulaznica, organizatori Velike nagrade Bahreina objavili su da gledatelji neće moći prisustvovati utrci koja će se održati 22. ožujka. Jedina mogućnost za praćenje utrke ostaje putem TV prijenosa.

“Nakon konzultacija s međunarodnim partnerima i kraljevskom radnom skupinom za zdravstvo, Bahrein je odlučio da će na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Bahreina prisutni biti jedino sudionici.”

“S obzirom na kontinuirano širenje virusa COVID-19 diljem svijeta, ovakav sportski događaj otvoren za javnost doveo bi do bliskog kontakta tisuća međunarodnih putnika i lokalnih navijača, a to ne bi bila ispravna stvar u ovom trenutku.”

“Kako sport i globalna baza pratitelja ne bi ostali zakinuti, trkaći vikend bit će održan uz televizijski prijenos”, stoji u priopćenju organizatora.

Organizatori ističu da su svjesni kako će ova odluka razočarati mnoge koji su planirali doći na utrku, ali da im je sigurnost ipak prioritet broj 1.

Za brojne regije sjeverne Italije uvedena je karantena, uključujući i Modenu gdje je smještena Ferrarijeva baza. Kad je Velika nagrada Australije u pitanju, još uvijek je na snazi odluka da sve ide prema planu od 13. do 15. ožujka.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sladjan87

Zao mi tih 356 redovnih gledatelja , ali sto je tu je .

avatar
Član
mody

tamo ionako nema nikoga kinu bahrein abudabi soci baku singapur treba izbaciti z kalendara f1