Mick Schumacher: Prezime me neće uvesti u Formulu 1

Iako nosi jedno od najpoznatijih prezimena u povijesti Formule 1, Mick Schumacher smatra kako neće na temelju toga dobiti mjesto u Formuli 1. Dvadesetogodišnji Nijemac odlučan je u namjeri da krene očevim stopama i postane vozač u Formuli 1 te osvoji jedan ili više naslova poput oca Michaela, sedmerostrukog svjetskog prvaka.

Za razliku od nekih mladih vozača koji su ušli u svijet Formule 1 u tinejdžerskim godinama, poput Maxa Verstappena i Landa Norrisa, Mick Schumacher prolazi duži put do svoga cilja. Mladi Nijemac provest će sezonu 2020. kao vozač talijanskog Prema Racinga u Formuli 2, što će mu biti druga sezona u toj seriji, i zna kako će puno toga ovisiti o njegovim izvedbama.

„Ako želim postati vozač u Formuli 1, svjestan sam da moram dobro voziti u nižim kategorijama kao što je Formula 2. Niti jedan mladi vozač ne dobije mjesto u Formuli 1 jer ima važno prezime. Ono nije garancija.“

Mick ipak na svojim leđima nosi teret velikih očekivanja s obzirom na to da ga često uspoređuju s ocem. Nakon što je prošle sezone u Mađarskoj prvi put pobijedio u Formuli 2, povučena je usporedba s Michaelovom sposobnošću odrađivanja utrke od starta do cilja bez većih poteškoća. Na pitanje smetaju li mu takve usporedbe, Mick je odgovorio:

„Nikako. Moj otac je u mojim očima najbolji vozač svih vremena. Vrlo sam ponosan ako me uspoređuju s njim.“

Prošle se godine Micka povezivalo s Alfa Romeom i Toro Rossom kao momčadima s kojima bi ušao u svijet Formule 1, no pokazalo se da su to bile samo glasine. On se takvim konstantnim pričama ne zanosi.

„Trenutno ne razmišljam o tome. Potpuno sam usredotočen na sezonu 2020. Formule 2 jer mi je vrlo važna. O onome što će se dogoditi nakon toga možemo raspravljati u nekom trenutku u budućnosti. Trenutno sam potpuno usredotočen na Formulu 2. To je izazov koji me sada očekuje i želim napraviti dobar posao. Jedva čekam početak sezone.“

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
west 44
20.03.2020. 14:04

Jok eto ti ćeš!!!

avatar
147 kt
20.03.2020. 16:26
Reply to  west 44

Imas ti koji pametan komentar.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x