Christian Horner: Otkazivanje VN Australije bilo je frustrirajuće

Šef momčadi Red Bulla Christian Horner rekao je kako je otkazivanje VN Australije i početka sezone Formule 1 zbog širenja epidemije koronavirusa za njega bilo frustrirajuće. Otvaranje sezone u Melbourneu otkazano je nakon što je potvrđeno da se jedan član momčadi McLarena zarazio virusom COVID-19.

U četvrtak navečer održan je sastanak između momčadi i dužnosnika Formule 1 nakon kojeg je objavljeno otkazivanje uvodne utrke sezone manje od dva sata uoči planiranog početka slobodnog treninga. Horner je izjavio:

„Očito je frustrirajuće. Situacija se na globalnoj razini mijenja iz sata u sat, iz dana u dan. Kada smo stigli u Australiju namjera je bila utrkivati se, no nakon pozitivnog testa jedne osobe unutar sporta, utrka je nažalost otkazana. Sigurnost i zdravlje osoblja, navijača i svih u boksu naposljetku je najvažnije.“

Red Bull je bio jedna od momčadi koje su podupirale održavanje utrke, no otkriveno je kako je nakon izjednačenog rezultata glasanja na sastanku momčadi Mercedes promijenio svoje stajalište i poslao pismo Formuli 1 i FIA-i sa zahtjevom za otkazivanje utrke, čime je pokrenut lanac događaja koji je na kraju i doveo do otkazivanja. Horner je objasnio:

„Odlučili smo pratiti situaciju. Lokalna zdravstvena vlast i FIA davale su zeleno svjetlo za održavanje utrke. Većina momčadi podržavala je utrkivanje te dodatnu procjenu ako se pojavi još slučajeva zaraze. To se očito promijenilo nakon sastanka momčadi kada su se neke momčadi predomislile te je organizator bio primoran otkazati utrku.“

Predstojeće utrke u Bahreinu i Vijetnamu također su otkazane, uz već ranije odgođenu VN Kine. Postoje velike sumnje u to hoće li se VN Nizozemske i Španjolske moći održati u svibnju, a sada se očekuje kako će sezona početi najranije krajem svibnja.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Izgleda da ne čitaš GP1 portal. Pitaj kolegu Igora Vukajlovića i on će ti potvrditi da je Toto kriv.
Po ovome kako ti prenosiš službene vijesti ispada da je Mercedes odustao prije tri preostale ekipe (koje nisu odustale do kraja). Svi koji pratimo GP1 portal i autora Igora dobro znamo kako to nije točno već je Toto taj koji je kriv za kasno donešenu odluku.

mody

frustrijajuce je koriona virus nista od utrka to je sada u drugom planu,

Related Posts