Williams bez temeljnih promjena na novom bolidu

Iznenađujuće, Williams je odlučio kako neće napraviti nikakve velike i temeljne promjene na svojem novom bolidu FW43, unatoč tome što su prošle sezone bili u potpunosti van konkurencije natjecanja za bodove u Formuli 1.

Bolid iz prošle sezone FW42 osvojio je samo jedan bod u cijeloj sezoni, onaj Roberta Kubice iz Njemačke. Williams je napravio neke promjene, no baza bolida ostaje ista.

Williamsova misao vodilja u pripremi bolida bila je razumijevanje bolida i rješavanje onih problema koji su najveći, shodno njihovim resursima.

“Koncept FW43 je nastavak razvoja FW42.”

“Momčad se pobrinula za mehaničke probleme na koje smo naišli u 2019. godini kao što su kočnice i ukupna težina bolida. Došli smo do velikog napretka i tom ćemo tonu nastaviti u sezoni,” poručio je Williamsov direktor dizajna Doug McKiernan.

Ostanak na istoj bazi bolida omogućio je Williamsu da svoj budžet preusmjeri na druge sektore, tvrdi glavni inženjer Adam Carter.

“Zadržavanje nekih osnovnih parametara omogućilo je neprekidni rad u nekim stavkama kao što je aerodinamika.”

“Kako ulazimo u vrijeme testiranja i utrka, najvažnije je da nastavimo napredovati među ostalim momčadima,” zaključio je Adam Carter.

Related Posts