Sainz: Teško je napraviti iskorak kraj rivala kojima pomažu velike momčadi

Vozač McLarena, Carlos Sainz, požalio se na suradnju Racing Pointa s Mercedesom. Smatra kako takve suradnje umanjuju šansu za uspjeh njegove momčadi.

“Teško je o ciljevima trenutno govoriti. Ako mnogo momčadi dođe s prošlosezonskim bolidima velikih momčadi, bit će nam teško napraviti neki konkretniji iskorak.”

“Nažalost ne možemo utjecati na to što drugi rade. Moramo se dobro pripremiti i napraviti dovoljno krugova kako bismo što bolje razumjeli bolid,” izjavio je Španjolac.

McLaren ima ugovor s Renaultom, no od njih dobivaju samo motor te nemaju drugih poveznica.

Racing Point je prvi dan testiranja u Barceloni prikazao svoj novi RP20 bolid koji ima jako sličan dizajn kao Mercedesov W10 iz prošle sezone. Sama momčad Racing Pointa smatra kako je takav potez bio veliki rizik za njih.

McLaren je prošle sezone, na pogon Renaultov motor, završio kao četvrti u poretku tj. prvi nakon tzv. velikih momčadi. Ta činjenica stvara veliki pritisak na njih da ponove svoj uspjeh, no to nije jedini izvor pritiska prema Carlosu Sainzu.

“McLaren živi s pritiskom jer moraju imati dobre rezultate. McLaren je jedna od najboljih momčadi u povijesti Formule 1 i znamo da četvrto ili peto mjesto nije ono koje želimo.”

“U McLarenu se također razumije ovaj novi projekt i tražimo neke druge kratkoročne ciljeve,” Carlos Sainz shvaća u kakvoj je situaciji njegova trenutna momčad.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x